Klasik u žanru trilera, roman Tomasa Harisa Kad jaganjci utihnu prodat je širom sveta u neverovatnih 30 miliona primeraka, a sada, u izdanju Vulkan izdavaštva, može biti vaš! Remek-delo napetosti proglašeno je i najboljim trilerom svih vremena po izboru čitalaca.

Ljubitelji trilera, poštovaoci rada Tomasa Harisa, ali i fanovi priča o Hanibalu Lekteru slažu se da je ova jeziva priča o dve snažne ličnosti povezane vrlo dvosmislenom, uznemirujućom i opasnom vezom fascinantna po mnogo čemu. Knjiga je poslužila i kao inspiracija za kultni film pod istim nazivom, u kome glavne uloge tumače Džodi Foster i Entoni Hopkins. Skoro svi romani Tomasa Harisa su ekranizovani, a film Kad jaganjci utihnu osvojio je čak pet Oskara.

Povezana vest:  Pet srpskih kulturnih dobara nominovano u UNESCO

Ubica poznat kao Bufalo Bil seje strah širom Amerike, a Klarisa Starling, briljantna i ambiciozna pripravnica Odseka za proučavanje ponašanja FBI-ja, dobija zadatak da poseti doktora Hanibala Lektera, smeštenog u bolnicu za mentalno poremećene zločince. Doktor Lekter je genijalni psihijatar, obrazovan i prefinjen čovek, sa istančanim smislom za humor. Međutim, ima jednu manu: on je opasni psihopata i surovi ubica. Ipak, njegov uvid u izopačene umove serijskih ubica nema premca i Klarisa mora da pridobije njegovo poverenje i izvuče ključne tragove za hvatanje Bufalo Bila. Saradnja sa Lekterom podrazumeva perverznu razmenu: pustiće je u najmračnije odaje uma jednog ubice ako ona njemu otkrije svoja najmučnija sećanja iz detinjstva. Klarisa zna da je pred njom vešti manipulator, ali žene i dalje nestaju, a vremena je sve manje.

Povezana vest:  Sutra počinje 17. Međunarodni festival pozorišta za decu

Vulkan izdavaštvo je do sada objavilo dve knjige Tomasa Harisa, autora koji od 1976. godine nije dao nijedan intervju – Kari Mora i Crveni Zmaj.

Za roman Kad jaganjci utihnu Vašington post navodi: „Knjiga koja može da posluži kao priručnik kako postići vrhunsku napetost, remek-delo najboljeg pisca trilera današnjice.“
Ovaj jedinstveni i po mnogima neprevaziđeni triler možete kupiti i putem sajta www.vulkani.rs.

Povezana vest:  OTVARANJE IZLOŽBE „POZORIŠNI PLAKAT FERENCA BARATA“ 12. OKTOBRA