Knjige Naučnici kao deca i Umetnici kao deca su idealne za sve oštroumne i radoznale mališane uzrasta od 7 do 9 godina. Knjige Dejvida Stejblera su edukativnog karaktera, i u isto vreme podstiču i razvijaju kreativnost kod svojih čitalaca.

Zahvaljujući ovim knjigama, deca će imati priliku da se upoznaju sa životima velikih, izvanrednih ličnosti, koje su svojim radom i velikim dostignućima obeležile razvoj nauke i umetnosti u svetu. Upravo njihova dela poslužiće kao inspiracija malim čitaocima, a ono što će im posebno privući pažnju i pružiti motivaciju su priče o zgodama i nezgodama kroz koje su ovi slavni ljudi prošli na svom putu ka svetu odraslih. Svi oni su bili deca!

Povezana vest:  Nova letnja akcija Vulkan izdavaštva – 3 knjige za 667 dinara

Zaboravite na sletanje na Mesec, Nobelove nagrade i slavne izume. Dok su odrastali, najpoznatiji naučnici sveta imali su iste probleme kao i sva deca. Albert Ajnštajn je sanjario umesto da pazi na časovima. Džejn Gudol je stalno upadala u nevolje jer je u kuću unosila crve i puževe. Nil Degras Tajson je morao da šeta pse kako bi uštedeo novac za mikroskop. Knjiga Naučnici kao deca pripoveda o ovome, i o mnogo čemu drugom. Naučite sve o malim naučnicima kao što su: Stiven Hoking, Templ Grandin, Nikola Tesla, Ejda Lavlejs, Bendžamin Frenklin, Marija Kiri, Isak Njutn, Rozalind Frenklin, Sali Rajd, Rejčel Karson, Džordž Vošington Karver, Vera Rubin i Ketrin Džonson.

Povezana vest:  Nova zbirka priča "Epizodisti i junaci" nagrađivane autorke Vladislave Vojnović u prodaji od 5. novembra

Zaboravite na nagrade, rasprodate izložbe po muzejima i večna remek-dela. Kada su najveći svetski umetnici odrastali, imali su obične probleme, baš kao i vi. Porodica Džeksona Poloka stalno se selila – do šesnaeste godine živeo je u osam gradova. Džordžija O’Kif živela je u senci svog savršenog starijeg brata Fransisa. A Žan Mišel Baskija morao je da prevaziđe veliko siromaštvo kako bi postao jedan od najuticajnijih umetnika na svetu. Knjiga Umetnici kao deca govori o njihovim životima i mnogo čemu drugom. Drugi junaci su i Klod Mone, Džejkob Lorens, Leonardo da Vinči, Vinsent van Gog, Pablo Pikaso, Frida Kalo, Beatriks Poter, Joko Ono, Dr Sus, Emili Kar, Kit Haring, Čarls Šulc i Luiz Nevelson.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga o Ružici Sokić "Moja gluma"

Na skoro svakoj strani obe knjige nalaze se predivne ilustracije u boji, koje će dodatno razigrati dečju maštu. Biografije naučnika i umetnika koji su stekli svetsku slavu, ali i onih manje poznatih, pronaći ćete u knjigama Naučnici kao deca i Umetnici kao deca.

Ne gubite vreme, posetite sajt www.vulkancic.rs i kupite idealan poklon za mališana koji veruje u sebe, mašta i kroz igru uči o svetu u kome živi. Možda je baš vaše dete buduće veliko ime koje će promeniti tok umetnosti i nauke.