Ako ste pomislili da ćete saznati nešto više o svetskim ratovima, o društvenim prilikama u panonskim zemljama u XVII veku ili o sfragistici (sfragistika stvarno postoji, nismo izmislili tu reč – to je nauka o pečatima), ili ste posegnuli za ovom knjigom da biste popravili ocenu iz istorije – pogrešili ste, ali to nije bilo uzalud! Iz jedinstvene zbirke anegdota „Urnebesna istorija“ Igora Kolarova, sa odličnim ilustracijama Aleksandra Stojšića, naučićete najvažniju lekciju: da su iskusni političari, veliki umetnici, značajni naučnici i drugi mudri ljudi bili i duhoviti i luckasti, te da su mnogi događaji u prošlosti bili zabavni, pa čak i smešni.

Povezana vest:  "Igorov magični šou” otvara vrata Velike dvorane Dečjeg kulturnog centra

Svima je poznato da od svih nastavnih predmeta Perica najviše voli – veliki odmor. Ali u ovoj knjizi otkrićete da se od svake škole može napraviti Otkačena. Upozorenje: Ako te Milica uhvati da čitaš „Otkačenu školu 4“, nemoj da kažeš da ti je nju poklonio Aleksa. On će je sigurno tražiti nazad da bi je vratio Ani, od koje ju je pozajmio da je ne bi čitao Kosta, pošto on skuplja ceo serijal. U svakom slučaju, ne pominji da je ovu knjigu kupio i Peđa, i strpao je brzo u torbu da ga ne vidi Danica, koja je ionako već ispričala tonu viceva celom odeljenju.

Povezana vest:  Roman FOLIRANJA autorke Vesne Surčulija u izdanju Prosvete

„Urnebesna istorija“ Igora Kolarova i „Otkačena škola 4“ u prodaji su od subote, 27. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.