„Flajšman je u škripcu“ Tafi Brodeser-Akner roman je o ljubavi, požudi, propalom braku i seksu. Usponi i padovi u braku poznata su tema romana, međutim, ova autorka uvodi nešto novo u ovu temu – oštar uvid u rodne razlike i neizgovorene vrednosne odluke među savremenom, urbanom elitom. Stereotipi su poljuljani kada je muškarac taj koji ima ulogu negovatelja, a žena juri za karijerom.

Tobi Flajšman je mislio da zna šta može da očekuje od života nakon što je razvodom okončao svoj gotovo petnaestogodišnji mizerni brak – vikende i svaki drugi praznični raspust sa decom, poneku svađu oko njihovog vaspitavanja i malo zaostale ogorčenosti. Svakako nije očekivao da će mu jednog dana usred njegove nove seksualne emancipacije Rejčel banuti na prag, istresti decu i otići zauvek. A taman je uspeo da pronađe ravnotežu u svom samačkom životu. Taman je razmahao svoja dugo sputavana krila i da ga sad zadesi ovako nešto…

Povezana vest:  Otvaranje izložbe slika "Metanoja" Aleksandre Ane Mikarić

Dok žonglira između svoje obaveze prema pacijentima u bolnici, beskrajne roditeljske dužnosti i novostečene seksualne popularnosti (doduše stvorene pomoću nekoliko internet aplikacija), Tobi traga za nestalom bivšom ženom i analizira propali brak. Teši ga još jedino slika koju ima o sebi – bio je požrtvovani muž koji je uvek podržavao svoju preambicioznu ženu. Ipak, ako stvarno želi da razume šta se dogodilo Rejčel i zbog čega im je brak propao, moraće da razbije ideju o sebi kao idealnom mužu i prihvati da ranije događaje nije sagledavao baš najjasnije.

Povezana vest:  Priča o oazi mira u Drugom svetskom ratu gde agent 007 sreće Malog princa - "Estoril" Dejana Tiago-Stankovića

Ovo je roman sa čijih stranica pršte humor, furiozna promućurnost, osećanja i istina. Razgaliće vas da bi vas potom razneo svojom lukavom žestinom.

„Flajšman je u škripcu“ Tafi Brodeser-Akner u prodaji je od srede 31. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.