A Ivancic 2

ALEKSANDAR IVANČIĆ U KONTAKT ZONI MIKSERA

Gost Kontakt zone „Mikser festivala“ je Aleksandar Ivančić, čovek koji je napravio urbanistički preokret u španskoj prestonici i Barselonu ucrtao na mapu modernih i urbanistički uređenih gradova.  Ovaj ekspert u oblasti energetske efikasnosti i urbanizma, podeliće sa publikom „Miksera“ svoje višegodišnje iskustvo na temu strategija planiranja održivih gradova. Predavanje Aleksandra Ivančića, koje će se održati 27. maja u prostoru silosa Žitomlina, na donjem Dorćolu, besplatno je za sve zainteresovane posetioce.

Imajući u vidu da se o energetskoj efikasnosti mnogo govori, a da je, zapravo, malo je preciznih informacija u opticaju, organizatori „Mikser festivala“ će predstaviti jednog od najboljih evropskih stručnjaka u ovoj oblasti. Aleksandar Ivančić će sa publikom iz Srbije i regiona podeliti svoje višegodišnje iskustvo u vezi sa strategijama planiranja održivih gradova, a nakon predavanja će posetioci Kontak zone „Miksera” biti u mogućnosti da se aktivno uključe u razgovor sa Ivančićem o ovom aktuelnom i vitalnom društvenom problemu.

Povezana vest:  Lagunin književni klub: "Suludo bogati Azijci", petak u 18h, Delfi SKC

U poslednjoj deceniji svog profesinalnog angažmana, Ivančić se najviše bavio projektima iz oblasti planiranja gradskih infrastruktura, korišćenja obnovljivih izvora energije, uštede energije, i sličnim problemima koji imaju uticaj na čovekovu okolinu. Ivančić je naučni direktor i tvorac „Energetskog plana za Barselonu“, desetogodišnjeg strateškog i izvršnog plana koji je trenutno u procesu izvođenja. Izvršni je direktor „Barcelona Internacional“, kompanije osnovane za saradnju na međunarodnim projektima, i stručni konsultant mnogih internacionalnih institucija, poput Evropske komisije, Švedske energetske agencije i Međunarodne energetske agencije.

Povezana vest:  „IVAN GROZNI" zatvara treću sezonu direkthih prenosa baleta u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Bio je direktor projekta „Barcelona Renovable 2004“, koji je nagradila Evropska komisija u okviru programa „EU Campaign for Renewable Energy Partnership for City based communities“, predvodio je i projekte „EUPRES“ u okviru petog Naučnog programa Evropske zajednice i „CEPEC“ u okviru programa „Intelligent Energy for Europe“.

Gostovao je kao profesor na Politehničkom univerzitetu Katalonije i na Školi industrijske organizacije u Madridu, a trenutno je profesor na Arhitektonskom institutu u Barseloni (BIArch). Objavio je više od pedeset naučnih i tehničkih radova u stručnim časopisima i knjigama, a nedavno je izdavačka kuća Gustavo Gili objavila njegove knjige „EnergyScapes“.

Povezana vest:  "Deca Bestragije" – novi roman Uroša Petrovića u prodaji od 27. aprila