U okviru sedamdeset četvrte tribine Laguninog književnog kluba, koja se na Instagram profilu laguna_knjige održava u petak 2. aprila od 19 sati, razgovaraćemo o romanu „Prema istinitoj priči“ francuske autorke Delfin de Vigan. Ovaj roman preveden je na 27 jezika, dobio je nagradu Renodo i Gonkur gimnazijalaca, a Roman Polanski je po njemu snimio i istoimeni film.

Povezana vest:  "Farma" Toma Roba Smita u izdanju Lagune

O ovom sofisticiranom psihološkom trileru u kome autorka vešto sublimira činjenice i fikciju gradeći zastrašujuću zlokobnu sopstvenu stvarnost, govoriće književnica Vladislava Vojnović.

Ophrvana teretom ogromnog uspeha svog prethodnog romana, bez inspiracije i u spisateljskoj blokadi, Delfin upoznaje L. Ona je otelotvorenje svega onoga čemu se Delfin oduvek potajno divila: L. je blistava slika ženske prefinjenosti i spontanosti sa umećem da u svakoj situaciji reaguje tačno kako treba.

Povezana vest:  DŽEJMI OLIVER I FOOD TUBE USKORO PREDSTAVLJAJU TRI NOVA KUVARA- PORODIČNI KUVAR, UKUSI ITALIJE I POSLASTICE

Intuitivno i neobično precizno L. će osetiti Delfininu ranjivost. Neprimetno, ali namerno ona odlučuje da se uvuče u spisateljičin život. S vremenom, Delfin počinje da veruje da joj je L. neophodna i nezamenjiva, a njihovo neobično prijateljstvo počinje da se očituje na sve zlokobnije načine. U rukama L., Delfin počinje da gubi identitet i kao pisac i kao ličnost.

Povezana vest:  „Filozofija samopouzdanja“ Šarla Pepena uskoro u prodaji

Roman „Prema istinitoj priči“ je na popustu 30% do 2. aprila u knjižarama Delfi, Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33 i na sajtu laguna.rs.