Roman „Otpadnik“ Dobrice Ćosića uskoro će se ponovo naći u knjižarama u izdanju Lagune.

Glavni junak drugog romana iz trilogije „Vreme zla“ je Bogdan Dragović, šurak Ivana Katića, glavnog junaka iz prvog dela. U knjizi pratimo vreme od njegovog odlaska u SSSR početkom tridesetih godina XX veka do povratka u Jugoslaviju zbog osude od SKPB-a za trockizam.

Povezana vest:  Knjiga koja menja pogled na svet: Povratak u kafić na kraju sveta

Trilogija „Vreme zla“ Dobrice Ćosića koju pored „Grešnika“ i „Otpadnika“ čini i roman „Vernik“ iznosi drukčije promišljanje prelomnih događaja koji su sredinom XX veka doveli do građanskog rata i rađanja socijalističke Jugoslavije iz pepela starog režima. Kada je u sto hiljada primeraka 1985. objavljen njen prvi deo „Grešnik“, tadašnja kritika ocenila ga je kao „antikomunistički pamflet“. Romanima „Otpadnik“ 1986. i „Vernik“ 1990. nastavlja se saga porodice Katić, koja se prvi put pojavljuje u „Korenima“, sa istorijskim ličnostima onoga vremena i uz otvorenu reviziju službene istoriografije.

Povezana vest:  Nobelova nagrada za književnost Peteru Handkeu

Trilogija će biti kompletirana romanom „Vernik“, a očekujemo i emitovanje televizijske serije po Ćosićevom delu.

„Otpadnik: Vreme zla 2“ Dobrice Ćosića u prodaji je od petka 2. aprila u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.