Autor Živojin Petrović nastavlja da istražuje našu prošlost i donosi nam nove priče o neobičnim događajima u Beogradu, o zaboravljenim a zaslužnim građanima, o prvinama i ispraćajima za pamćenje. Zabavne i bizarne, intrigantne i emotivne, ove crtice izvlače na svetlost dana ono što naučne discipline zanemaruju a život stvara, ističući svoju neponovljivu vrednost.

Jeste li čuli za džumbus-bal Mike Alasa? Znate li ko je bio Nikola Čupić? Da li vam je poznata Barbotova garda?

Povezana vest:  Mileva Ajnštajn kao književni lik Slavenke Drakulić

Prvenac iz edicije „Nestvarno, a stvarno“, koja sadrži pregršt neverovatnih priča iz naše istorije, bio je samo uvod u serijal koji se nastavlja kroz drugu knjigu, rekao nam je autor knjige.

„’Nestvarno, a stvarno 2’ je prepuna zanimljivih i nestvarnih crtica iz naše prošlosti, među kojima je i priča o zlataru koji je poklanjao zlato, zatim o prvom Srbinu koji je oplovio planetu, ili o poslednjem putovanju Nadežde Petrović. Specifična je ne samo po tematskoj raznovrsnosti već i po jedinstvenim, možda do sada neispričanim događajima, koji su tridesetih godina prošlog veka očarali kako domaću tako i svetsku javnost, ali odmah zatim skrajnuti u zaborav i duboke arhivske podrume odakle sam ih upornim, ali inspirativnim traganjem i istraživanjem pronašao, te izneo na svetlost dana.“

Povezana vest:  PRODUŽENA IZLOŽBA HELMUT NEWTON I EROTSKA FOTOGRAFIJA U GALERIJI NEW MOMENT

„Nestvarno, a stvarno 2“ Živojina Petrovića možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.