Od 10. do 12. maja 2021. godine u Beču se u okviru najvećeg startap festivala u Evropi „ViennaUP’21“ prvi put održava manifestacija „Manufacturing Days“. Tokom trodnevnog događaja zainteresovani učesnici mogu da prisustvuju raznovrsnom programu za startap-preduzeća iz oblasti proizvodne industrije. Događaj organizuje „EIT Manufactoring Co-Location Center East“.

„EIT Manufactoring“ je sa svojih pet Co-Location-centara (CLC) naučna i inovativna zajednica Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). „CLC East“ sa sedištem u Beču vodi računa o 12 zemalja u centralnoj i istočnoj Evropi i ima za cilj da podrži saradnju između aktera evropske proizvodne industrije u oblastima poslovnog kreiranja, obrazovanja i inovacija.

Povezana vest:  Udruženje građana KOD organizuje bespaltan program za srednjoškolce za zimski raspust: „Mala dekorativna radionica“ – KREATIVAN DIZAJN 5

Sa više od 2,1 milion firmi i više od 32 miliona zaposlenih evropska proizvodna industrija je ključ ka ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj održivosti i motor za inovacije, rast i stvaranje radnih mesta u Evropi. Manifestacija „Manufactoring Days“ se bavi inovacijama, novim tehnologijama i umrežavanjem startapova, industrijskih preduzeća, investitora i eksperata globalne proizvodne industrije. Cilj foruma je okupljanje aktera proizvodne industrije iz čitave Evrope i van nje, razmena i stvaranje novih mogućnosti za saradnju.

„Manufacturing Days“ otvoriće Tim Cole, autor (Veštačka inteligencija 2020. kao faktor uspeha) sa predavanjem na temu „The Future of Making – Making the Future“, Kristijan Kesberg iz Privredne komore Austrije govoriće na temu „Bregzita“ i posledicama za startapove u prerađivačkoj industriji. Takođe će industrijska preduzeća (među njima Atos, A1, Infineon) predstaviti svoje programe za saradnju sa startapovima.

Povezana vest:  Dani Italije u Delta Cityju

Hakovanje ili Hackathon

Prvi put potpuno digitalno timovi koji učestvuju imaće mogućnost da za 48 sati hakuju najnoviju tehnologiju „Infineon-a“. Pozivaju se zainteresovani timovi ili pojedinci da se prijave za jedan od četiri Software i Hardware-treka: Sound, 3D, Biosensing i Circuit Design. Učesnici iz čitave Evrope mogu da učestvuju od kuće. (#hackathome)

Povezana vest:  Akcija dobrovoljnog davanja krvi povodom premijere 6. sezone HBO serije „Prava krv"

Prijava: https://www.infineon.com/hackathon

BoostUp! RIS 

Timovi i preduzeća iz evropskih zemalja sa manje i srednje razvijenim inovacionim ekosistemom (RIS-Regionalna inovaciona šema: Bugarska, Estonija, Grčka, Italija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Malta, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Češka, Mađarska i Kipar) pozvani su da dostave svoje inovativne ideje na takmičenje „BoostUp! RIS“ u tri kategorije: Create, Accelerate, Transform. Pobednici dobijaju novčanu nagradu u visini od 10.000 evra i dodatnu podršku (https://events.eitmanufacturing.eu/boostup/)

Registracija za „Manufactoring Days“ je gratis: https://events.eitmanufacturing.eu/boostup/

Program: https://manufacturingdays.viennaup.b2match.io/

PHOTO: Matthias Heschl