Svim ljubiteljima knjiga zasnovanih na stvarnim životnim iskustvima, koja će im pokazati da vredi boriti se za svoje snove, Vulkan izdavaštvo predstavlja nove naslove.

Poštovaoci stvaralaštva Gabrijela Garsije Markesa, kao i čitaoci koji bi voleli da saznaju nešto više o privatnom životu legendarnog latinoameričkog pisca, o njegovom snu i putu da ga ostvari, biće oduševljeni knjigom Samoća i društvo, koju je napisala novinarka Silvana Paternostro. Zahvaljujući svom predanom radu i vanserijskom talentu, Markes je postao jedan od najvećih pisaca svih vremena, a njegov čuveni roman „Sto godina samoće“ doneo mu je Nobelovu nagradu. Usmena istorija o biografiji legendarnog Markesa raskošan je i redak istorijski dokument koji čuva kolektivno sećanje na njegov život, promišlja o zanimanju pisca iz ugla običnih ljudi, zapitanih o tome kako je došao do rilkeovskog nužnog pakta sa samoćom. Samoća i društvo – to je upravo Gabrijel Garsija Markes. Usamljena i nesigurna osoba kojoj su bili potrebni prijatelji, kao i naklonost i divljenje okoline, uprkos egoističnoj svesti o svojoj veličini.

Povezana vest:  Novi nastavci "Instrumenata smrti" u izdanju Čarobne knjige

Melem za romantičnu dušu je uzbudljiva zbirka tekstova u kojima vas svaki redak podseća na to koliko je neophodno da poštujete vatru strasti i vatru ljubavi. Uvidećete da morate da joj, da bi preživela, odate poštovanje, da brinete o njoj, da je pazite kao što biste pazili vatru koju ste zapalili u divljini da vas greje i štiti od opasnosti. Zbirka priča zasnovanih na stvarnim, životnim iskustvima Melem za romantičnu dušu je idealna za sve koji najradije biraju štivo o romansi i strasti. Ovaj svetski bestseler broj jedan je deo edicije Chicken Soup, iz koje je Vulkan izdavaštvo do sada objavilo Melem za dušu Uspeh, što da ne Džeka Kenfilda, koji je jedan od autora ove knjige.

Povezana vest:  U petak 15. jula počinje 4. Međunarodni festival ilustracije - Ilustrofest

Knjiga Samoća i društvo je istinita priča o Markesovom životu, koju su ispričali njegovi prijatelji, članovi porodice, kolege, ljudi na koje je uticao i koji su ostavili trag u njegovom životu. Melem za romantičnu dušu pružiće svojim čitaocima jedinstveno čitalačko iskustvo i novi pogled na emocije. Oba naslova možete poručiti putem sajta www.vulkani.rs.