Spavaj vec jednom - Korice

IZDAVAČKI FENOMEN GODINE SPAVAJ VEĆ JEDNOM JE**TE DOBIJA SRPSKO IZDANJE!

Izdavačka kuća Booka među prvima u svetu objavljuje  knjigu koja predstavlja pravu književnu senzaciju otkako je u junu ove godine zasela na prva mesta lista Amazona i New York Times-a gde se nalazi već mesecima tokom kojih je prodata u preko 350.000 primeraka! U svim zemljama u kojima je do sada objavljena (Australija, Nemačka, Brazil) stigla je pravo na prvo mesto najprodavanijih knjiga, a u pripremi su desetine drugih inostranih izdanja.  Srpsko izdanje u briljantnom prepevu Vladimira D. Jankovića stiže u domaće knjižare u petak  7. oktobra. Savršena knjiga za umorne roditelje čiji „anđeli“ jednostavno odbijaju da spavaju kad im je vreme i nimalo ih nije briga za to što mama i tata sutra moraju rano da ustanu.

O KNJIZI

Spavaj već jednom, je**te (Go The F**k To Sleep) knjiga je za pred spavanje, a namenjena je roditeljima koji žive u stvarnom svetu, gde dve-tri usnule plišane mace i ljupki stihčići za laku noć nisu baš uvek dovoljni da detence otpreme u carstvo snova. Ovozemaljsko, od srca napisano, i radikalno iskreno, ovo štivo je ovekovečilo dobro znane – a poslovično prećutkivane – patnje koje nas čekaju kad najdražeg anđelka treba spakovati u krevet. Lepa, subverzivna, a smešna da se upiškiš u gaće, knjiga Spavaj već jednom, je**te namenjena je svim roditeljima: novopečenim, iskusnim, a i onima koji se za roditeljstvo tek pripremaju. Svojoj deci, verovatno, ne bi trebalo da je čitate.

Povezana vest:  Programi pod nazivom „Zato što volim Skadarliju” ispred Kuće Đure Jakšića

KAKO JE KNJIGA POSTALA FENOMEN

Mala nezavisna izdavačka kuća Akashic books, profitirala je od piraterije PDF-a ovog naslova jer je privju knjige „procurio“ pošto su ljudi iz izdavačke industrije krenuli da ga šalju jedni drugima oduševljeni urnebesnim sadržajem. Ubrzo je knjiga postala najtraženiji naslov na internetu i na iznenađenje samih izdavača stigla na prvo mesto američkog Amazona par meseci pre nego što će biti obljavljena. Akashic books je požurio da iskoristi ovaj neviđeni onlajn hajp i objavio knjigu početkom juna meseca. Ostalo je istorija, preko 350.000 prodatih primeraka do sada – a očekuje se da oko Božića ova cifra bude duplirana, prodata filmska prava, ogroman broj poznatih ličnosti koje su se okušale u čitanju ove sjajne knjige i desetine inostranih izdanja u pripremi. Srbija je među prvima koja ima to zadovoljstvo da ovaj izdavački fenomen godine čita na svom jeziku.

Povezana vest:  Ukraden rukopis još neobjavljenog nastavka "50 nijansi"

„Načisto genijalno.“ – Džonatan Letem, autor knjige Tvrđava samoće, otac dvoje dece

„Dečja knjiga za odrasle! Naglas sam se smejao, ali zaista – urnebes!“ – Dejvid Birn, muzičar, otac jednog deteta

„Najzad je neko rekao kako to stvarno izgleda. Da se čovek nasmeje bez trunke osećanja krivice, prava stvar u pravi čas!“ – Kristina Garsija, autorka knjige The Lady Matador’s Hotel, majka jednog deteta

„Evo najiskrenije knjige za decu koja je ikada napisana. Urnebesno, jebote.“ – A. Dž. Džejkobs, autor knjige The Year of Living Biblically, otac troje dece

Spavaj već jednom, je**te potajna je himna umornih roditelja širom sveta.“ – Blis Brojard, autorka knjige One Drop: My Father’s Hidden Life, majka dvoje dece

O AUTORIMA

Adam Manzbah je objavio roman Kraj Jevreja (The End of the Jews), koji je poneo prestižno priznanje California Book Award, i bestseler Ljutiti crno-beli dečak, delo koje je 2005. list San Francisco Chronicle ovenčao nagradom za Najbolju knjigu godine. Romane i eseje objavljivao je u listovima i časopisima New York Times Book Review, The Believer, Poets & Writers, Los Angeles Times i mnogim drugim. Ove godine poneo je zvanje „profesor novog glasa književne proze“ na Univerzitetu Rutgers. Njegova kćerka, Vivijen, ima tri godine.

Povezana vest:  "Hajduk u Beogradu" Gradimira Stojkovića ponovo u knjižarama

Rikardo Kortes je ilustrovao knjige o marihuani, elektricitetu, jamajčanskoj bob reprezentaciji i kineskoj hrani. Njegove radove objavljivali su New York Times, Entertainment Weekly, Village Voice, San Francisco Chronicle, a pojavljivali su se i na Si-En Enu i FOX njuzu. Živi u Bruklinu, gde upravo radi na knjizi posvećenoj istorijatu kafe, kokaina i koka-kole.

Prvi stihovi u knjizi:

Mačke se zbiše uz mačiće svoje,

Jaganjci s ovcama legli su sneni.

Krevetac je topao, najslađe moje.

Spavaj sad, jebote, blago meni.

Gase se svetla u gradu, dete.

Kitovi hrču, ore se dubine.

Sve ću da ti čitam ako se zakuneš

Da ćeš, ’bem li ga, da zaspiš, sine.

Audio knjigu snimio je Semjuel Džekson, njegovo čitanje imalo je 160.000 downloadova za prvih 24 sata.