Bliži se godinu dana izlaženja Bukmarkera. Odrastamo. Koraci nam postaju sve stabilniji zahvaljujući, pre svega, vašoj podršci. Kroz vaša pisma, mejlove i onlajn podršku stavili ste nam do znanja da nas rado čitate i time nam dali krila i elan da iz broja u broj budemo sve bolji.

Simbolično, u ovom desetom izdanju, glavnu temu posvetili smo bildungsromanima, odnosno knjigama o odrastanju, kao što su „Male žene“, „Tuđa pravila“, „Stakleno zvono“, „Ubiti pticu rugalicu“ i mnoge druge.

Povezana vest:  Najlepši ljubavni romani Vulkan izdavaštva po sjajnim cenama!

Okosnica avgustovskog broja su odlični intervjui, i sa domaćim i sa stranim piscima. Marko Vidojković, Elvedin Nezirović, Uroš Petrović, Madlin Miler i Dejvid Van bili su nam ovoga puta sagovornici, a osim što su pričali o novim knjigama, podelili su sa nama i svoja zapažanja o mnogim aktuelnim društvenim temama.

Kroz stalne rubrike – koje volite jer vam u njima pisci, urednici, književni kritičari, ali i popularni bukstagrameri preporučuju knjige – ovoga puta predstavljamo „Fridu Kalo i boje života“, „Jugoslovenski nokturno“, „Dobro došla u Ameriku“, „Petlju“, „Iskon“, „Gospodaricu ’Rica’“.

Povezana vest:  Obilazak Viminacijuma kao deo gradske turističke ponude

Popularna mlada glumica Milena Radulović podelila je sa nama priču o svojim omiljenim knjigama i otkrila nam zašto su joj ruski pisci posebno dragi. A sa kolegama iz gift sektora napravili smo izbor savršenog školskog programa kako bi roditelji na vreme pripremili svoje školarce za povratak u klupe.

Od srede 18. avgusta časopis Bukmarker dobićete na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.

Povezana vest:  PRVACI SVETA OBJAVLJEN U HRVATSKOJ