Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se ovogodišnji Belef završiti koncertom velike svetske zvezde Plasida Dominga, koji će se održati 8. septembra na otvorenom stadionu „Tašmajdan”.

– Belef nikada nije bio bogatiji do ove godine. Održano je više od 50 koncerata, 46 predstava i više od 20 programa za decu. Festival se zatvara koncertom Plasida Dominga, koji je jedan od najvećih svetskih tenora, velika zvezda, i Beograd i region zaslužuju takav koncert – rekao je Vesić za Beoinfo.

Povezana vest:  Boje - značaj i uloga u umetnosti

Zamenik gradonačelnika je dodao da je sa njim već potpisan ugovor, te da će Domingo već 5. septembra uveče biti u Beogradu, a dan kasnije će održati probe.

– Domingo je već jednom gostovao u Beogradu i to 2014. godine u „Kombank areni”, što je bila senzacija. Verujem da će otvoreni prostor sada dati potpuno drugu dimenziju njegovom nastupu i da ćemo svi uživati – kazao je Vesić.

Povezana vest:  Italijanski ministar kulture bojkotuje festival u Kanu

On je precizirao da će na koncert moći da dođu samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o preležanoj koroni ili oni sa negativnim testom.

– Želimo da svi koji dođu na koncert budu apsolutno sigurni – istakao je Vesić.

Beograd zaslužuje najveće zvezde, Beograd raste i ekonomski i kulturno i na svaki drugi način, poručio je Vesić, i najavio da će se svake godine organizovati bar jedan koncert ovako velikih zvezda.

Povezana vest:  Festival B_Tour - viđenje grada novim očima!

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images