Lider bez obmaneKnjiga „Lider bez obmane“ Instituta Arbinger

 

Izdavačka kuća „Mono i Manjana“ objavila je priručnik „Lider bez obmane“ koji je napisala ekipa stručnjaka američkog instituta Arbinger.

Ovaj institut je poznat širom sveta, jer putem predavanja i konsultacija pomaže organizacijama, porodicama, pojedincima i zajednicama da reše probleme koji su nastali od malo poznatog, ali svuda prisutnog problema samoobmane.

Povezana vest:  Otvorena izložba dela Uroša Predića u Galeriji SANU

Većina sukoba, prema mišljenju saradnika instituta Arbinger , održava se zahvaljujući samoobmani, kao i većina neuspeha u komunikaciji i gubitak poverenja.

Njihova teza na kojoj grade svoj metod „lečenja“ i prepoznavanja samoobmane je da treba prepoznati da postoji problem, jer samoobmana je odbijanje mogućnosti da imate problem..

Predmet ove knjige je, kako objašnjava izdavač, opseg uticaja samoobmane, a posebno razmatranje do koje mere ona postaje problem i u ličnom i u profesionalnom smislu.

Povezana vest:  Promocija knjige "Prva ljubav" Marija Liguorija

Samoobmana zamagljuje pravi uzrok problema i kad je neko jednom zaslepljen, svako „rešenje“ koje smisli samo će pogoršati stvari.

Knjiga je napisana da bi podučila ljude šta znači samoobmana i nudi i rešenja koja izoštravaju vidike, smanjuju sukobe i povećavaju sposobnost da se postignu rezultati i zato je postala međunarodni bestseler dostupan na više od 20 jezika.

Povezana vest:  Beogradska premijera plesne predstave Skenderbeg u Bitef teatru 10. novembra