Naš čuveni violinista proslavljen širom sveta, Nemanja Radulović, poslednjeg dana maja susreo se sa medijima u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu povodom koncerta  na  Stadionu Tašmajdan, 3. jula 2023. godine u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF. Zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens“ Nemanja će izvesti numere sa novog albuma „Roots“ (Koreni).

„Novi nastup u Srbiji me vezuje za aktuelnu turneju i projekat ‘Roots’, koji smo svi veoma voleli da radimo u procesu stvaranja. „, izjavio je Nemanja , koji je učestvovao na albumu i kao aranžer sa kolegom Aleksandrom Sedlarom.  Nemanja  je dodao: „Volim da mi bude raznolik repertoar kada pravim plan za predstojeću sezonu, ili dok snimam albume. Potrebno mi je da kompozicije imaju neku zajedničku tematiku i koncept. Album „Roots“ je bila ideja rođena u doba pandemije korona virusa, kad su ljudi bili zatvoreni, i nisu mogli nigde da putuju. Onda mi je prijalo da slušam muziku iz celog sveta. Kolege i ja smo želeli publici da iskažemo kako smo se osećali u tom periodu. Rezultat toga je album ‘Koreni'“.

Povezana vest:  Ovacije za mjuzikl "Mama Mia!" na Terazijama

Na albumu “ Koreni“ (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se  kompozicije: „Što te nema“ pevačice Jadranke Stojaković,  „Hommage“ (omaž) Aleksandru Šišiću, „Đelem, Đelem“, „Makedonsko devojče“, „King David“, „Mambo“, „Moscow Night“, „The Butterfly Lovers“, „Indifference“, i druge.

Ulaznice za koncert Nemanje Radulovića 3. jula na Stadionu Tašmajdan mogu se nabaviti onlajn na eFinity.rs, kao i na prodajnim mestima eFinity (Štark Arena, TC Rajićeva).

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Sakari Viika / A Book of Memories 31. oktobar u Velikoj galeriji Kc Grad

Foto: M. M./ATAImages