Za mališane koji tek uče da pišu, Vulkančić je spremio edukativnu bojanku, uz koju će uspešno savladati sva slova azbuke. Za svako slovo, tu je i crtež koji je potrebno obojiti, pa se tako učenje osnažuje vizuelnim pamćenjem.

Bojanku je priredio i ilustrovao Bojan Jokanović, koji je Sizifa, kao glavnog junaka, uveo u prethodnim knjigama iz iste edicije – 100 Sizifovih pravopisnih pravila 1, 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2, Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 1 i Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 2, a u pripremi je i treći deo trilogije o Sizifovoj borbi za pravopis, koji će ujedno biti i poslednji.

Povezana vest:  Bogat prateći program Balkan Streets festivala u Vranju

Svestan toga da je opismenjavanje sizifovski posao, autor se opredelio da baš kroz duhovite ilustracije ovog mitskog junaka mališanima – ali i onim malo starijima – približi pravopis srpskog jezika i njegovo učenje učini lakšim i zabavnijim.

Povodom knjige Sizifova azbuka: Bojanka, autor je izjavio: „Nakon dve uspešne knjige iz serijala o Sizifovoj borbi za pravopis – a očekujući ove godine i predstavljanje trećeg dela, koji će ujedno biti poslednja knjiga trilogije o jezičkim nedoumicama u srpskom jeziku – iskoristio sam vreme da realizujem azbuku u vidu bojanke namenjenu najmlađima. Dobio sam mnogo molbi da nacrtam bojanku, kako bi deca mogla da učestvuju u stvaranju zanimljivog crtanog junaka Sizifa. Odlučio sam da to bude bojanka-azbuka, sadržaj sam osmislio tako da svaku stranicu prate asocijacije koje počinju na to slovo, tako da će deca, bojeći ilustracije, najjednostavnije naučiti sva slova azbuke.“

Povezana vest:  Nezaboravni likovi u delima za sva vremena - "Romani" Stevana Sremca u prodaji

Knjigu možete kupiti na sajtu vulkancic.rs i u svim knjižarama Vulkan!