Drugu godinu zaredom, Vulkanov sajam knjiga svojim prisustvom upotpuniće Bojan Jokanović, koji je srca čitalačke publike osvojio interaktivnim i edukativnim knjigama posvećenim borbi za pravopis srpskog jezika, a čiji je glavni lik mitski junak Sizif. Autor će ovom prilikom predstaviti dva nova naslova – 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3 i Neće grom u koprive, kao i edukativne karte, Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 3.

Bojan Jokanović – teolog i bogoslov, slikar i karikaturista – svestan toga da je opismenjavanje sizifovski posao, opredelio se da baš kroz duhovite ilustracije ovog mitskog junaka deci – ali i onima malo starijima – približi pravopis srpskog jezika i njegovo učenje učini lakšim i zabavnijim. Uz prvu knjigu o pravopisu 100 Sizifovih pravopisnih pravila, koja je objavljena 2019. godine, izdat je i špil od pedeset kartica sa pitanjem na jednoj i odgovorom na drugoj strani. Ova knjiga, u izdanju Vulkančića, bila je najprodavaniji naslov Beogradskog sajma knjiga 2019. godine. Usledio je nastavak, 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2, a na ovogodišnjem Vulkanovom sajmu knjiga biće predstavljen i treći – ujedno poslednji – deo trilogije o Sizifovoj borbi za opismenjavanje, 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3. Kao i prethodne, treća knjiga popularnog serijala namenjena je svim uzrastima, a pomoću nje ćete na zabavan i jednostavan način naučiti novih 100 pravopisnih pravila i postati šampioni u poznavanju pravopisa. Uz treći nastavak, autor je ponovo pripremio edukativne karte, Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 3, uz koje ćete moći da testirate svoje znanje. Takođe, nakon što je dobio mnogo molbi da nacrta bojanku, kako bi deca mogla da učestvuju u stvaranju zanimljivog crtanog lika Sizifa, Bojan Jokanović je priredio Sizifovu azbuku: Bojanku, čiji je sadržaj osmislio tako da svaku stranicu prate asocijacije koje počinju na dato slovo, tako da će deca, bojeći ilustracije, vrlo jednostavno naučiti sva slova azbuke.

Povezana vest:  Javno vođenje i razgovor povodom izložbe “Kraj jezika – Još jednom o Vitgenštajnu” u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Drugi naslov Bojana Jokanovića koji će na Vulkanovom sajmu knjiga doživeti svoju premijeru jeste Neće grom u koprive. Glavni junak ovoga puta je bezimeni neandertalac koji na satiričan način objašnjava idiome u srpskom jeziku. Prepoznatljiv stil, sjajna igra rečima i obilje humora imaju za cilj da na zabavan način prikažu deo kulturnog nasleđa našeg naroda. Ali, pravopis nije jedino čime se Bojan Jokanović bavi u svojim bogato ilustrovanim knjigama. Uz njegov Ilustrovani bonton za najmlađe deca mogu na zabavan i kreativan način, pomoću reprezentativnih i duhovitih ilustracija, da usvajaju lepe manire, koje će primenjivati u svakodnevnim situacijama.

Povezana vest:  Vikimedija Srbije proslavlja 12 godina rada i 10 godina od prvog članka u okviru Obrazovnog programa

U okviru Vulkanovog sajma knjiga imaćete priliku da upoznate Bojana Jokanovića koji će, u strogo kontrolisanim epidemiološkim uslovima, potpisivati svoje knjige u subotu, 16. oktobra, od 15 do 16 sati, u knjižari Vulkan u TC Ušće. Sva dela ovog autora možete kupiti putem sajta vulkancic.rs, kao i u svim knjižarama Vulkan.