Oktobar je definitivno mesec knjige, a to potvrđuju upravo završeni Sajamski dani, tokom kojih je veliki broj čitalaca iskoristio sjajne popuste na omiljene knjige, a uz to su mogli da se sretnu sa brojnim piscima.

Laguna i Delfi knjižare četvrtu godinu zaredom organizovali su Sajamske dane u knjižarama, što je, na sreću svih knjigoljubaca, odlična alternativa za Beogradski sajam knjiga.

Tokom trajanja manifestacije više od 200.000 čitalaca posetilo je Lagunine i Delfi knjižare, kao i Lagunine klubove čitalaca u Srbiji i regionu, odnosno sajtove laguna.rs i delfi.rs! Više od 50 pisaca družilo se sa svojim čitaocima i preporučivalo knjige!

Pored naslova Lagune, čitaoci su mogli da iskoriste popuste na knjige više od 100 drugih izdavača, a posebno su se obradovali akcijama „3 za 499 dinara“ i „3 za 999 dinara“.

Naslovi koji su tokom svih dana manifestacije bili najtraženiji su: novi roman Fredrika Bakmana „Mi protiv vas“, novi roman Lusinde Rajli „Izgubljena sestra“ i „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ Momčila Petrovića.

Povezana vest:  Prolećni sajam knjiga u Delta Cityju

Evo i liste top 20 najtraženijih naslova od početka Sajamskih dana:

1.         „Mi protiv vas“, Fredrik Bakman

2.         „Izgubljena sestra“, Lusinda Rajli

3.         „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“, Momčilo Petrović

4.         „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štefani Štal

5.         „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, Ju Nesbe

6.         „Dajana: Njena ispovest“, Endru Morton

7.         „Nisam kriva“, Jelena Bačić Alimpić

8.         „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman

9.         „Žena bližnjega tvoga“, Toni Parsons

10.       „Apis i Aleksandar“, Nenad Novak Stefanović

11.       „Lažna veza“, K. Bromberg

12.       „Kovid 19+“, Marko Vidojković

13.       „Semper idem“, Đorđe Lebović

14.       „Una“, Momo Kapor

15.       „Zamalek“, Dejan Tiago-Stanković

16.       „Medvedgrad“, Fredrik Bakman

17.       „Apropo ničega“, Vudi Alen

18.       „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj – radna sveska“, Štefani Štal

19.       „Vin“, Harlan Koben

Povezana vest:  Zapisi prvog čoveka u svemiru – „Put do zvezda“ Jurija Gagarina u prodaji od 21. oktobra

20.       „Devojka sa plantaže čaja“, Dženet Maklaud Troter

U finalu Sajamskih dana, u petak 29. i subotu 30. oktobra, družili smo se sa sjajnim piscima u knjižarama „Borislav Pekić“ i Delfi SKC u Beogradu i u knjižari „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

Jelena Bačić Alimpić se u Novom Sadu družila sa čitaocima. Iako je u fokusu njen novi roman „Nisam kriva“, „Ringišpil“ se i dalje rado čita i preporučuje.

Nenad Novak Stefanović nam je otkrio koliko je zahtevno istraživanje za jedan istorijski roman kakav je „Apis i Aleksandar“, kao i sa kakvim se sve izazovima susretao dok je pisao ovu knjigu. https://www.youtube.com/watch?v=jjfHJSxngTU&t=2s

Keri Čin nastavlja uspešni serijal ljubavno-erotskih romana novim hitom „Nepristojna“, koji je za nešto više od mesec dana od objavljivanja doživeo drugo izdanje. https://www.youtube.com/watch?v=q_q8xHy8qyI

Uvek je zadovoljstvo sresti našeg proslavljenog reditelja Gorana Markovića, pa je tako bilo i ovog puta, kada se pričalo o vezama između filma i književnosti. Saznali smo i kojih 5 naslova Marković preporučuje za ovu jesen. https://www.youtube.com/watch?v=5LrFJjmTqks

Povezana vest:  „Sve je umetnost“ – jesen 2017. u Beču

Nenad Racković je tokom Sajamskih dana predstavio svoju novu knjigu „Sluz i žuč“, u kojoj se piščev alter ego preobražava u strip heroja iz pakla koji traga za sopstvenim razumom.

Milan Jovanović nije često u Beogradu, ali nije propustio Sajamske dane. S njim smo pričali o nastanku i tematici novog romana „Tuđi život“.

Dejan Tiago-Stanković je postigao veliki uspeh romanom „Zamalek“ a Nagrada Evropske unije za književnost“ je donela i brojne prevode.

Slaviša Pavlović, autor romana „Himerina krv – Roman o Dučiću“, sprema novu knjigu i piše scenario za popularnu seriju „Feliks“ po romanu Vladimira Kecmanovića.

Sajamske dane su podržali Banca Intesa, Bambi, Wash&Go, Bioten, STR8, K2r, Haier, Generali, Nedeljnik koji su i obezbedili brojne poklone.

Do kraja godine Laguna priprema nove hitove domaće i svetske književnosti, kao i brojne akcije. Informišite se na sajtovima laguna.rs i delfi.rs i prvi saznajte sve novosti.