Roditelji, pred vama je revolucionarni vodič za podizanje odgovorne i srećne dece.

Ljutnja često biva sastavni deo svih odnosa, pa i odnosa između roditelja i dece. Međutim, nemojte na njoj bazirati svoje postupke, već pokušajte da je oslušnete. Što smirenije pričate, smirenije ćete se i osećati, a i drugi će vam smirenije odgovarati. Nesmotreno postupanje usled uzrujanosti – bilo posredstvom emocija ili reči – ugrožava roditeljstvo. Bez obzira na to kako vaše dete reaguje u različitim situacijama, način na koji vi budete odgovorili oblikovaće detetov doživljaj sveta.

Povezana vest:  Sutra u DOB-u počinje 5. Beogradski festival evropske književnosti

Na osnovu najnovijih istraživanja o razvoju mozga i velikog kliničkog iskustva sa roditeljima, dr Lora Markam predstavlja pristup koji je istovremeno i veoma efikasan i jednostavan. Ona predočava način na koji možete negovati emocionalne veze s vašim detetom, te omogućiti stvarnu i trajnu promenu. Roditelji koji sagledaju svoje emocije, postave zdrave granice i sa empatijom pristupe svom detetu, neće više imati potrebu da podmićuju, prete ili kažnjavaju.

Povezana vest:  Hiljadu godina ruske istorije – „Priča o Rusiji“ Orlanda Fajdžisa u prodaji od 10. avgusta

Naše dete uči kako da upravlja svojim emocijama i ponašanjem tako što posmatra nâs kako upravljamo našim emocijama i ponašanjem.

Svaki izbor koji napravimo suštinski jeste kretanje ili ka ljubavi ili ka strahu. Neka vam briga za vaše dete dâ hrabrost da izaberete ljubav.

Knjiga Smiren roditelj, srećna deca dostupna je na sajtu vulkani.rs i u najbližoj knjižari Vulkan.

Povezana vest:  „Manifest junaka svakodnevice“ Robina Šarme u prodaji