Na 53. BEMUS-u 3. novembra 2021. održan je koncert „All Stars” postave u Kolarčevoj zadužbini. Nastupili su renomirani violinisti Hačatur Almazjan i  Gračja Avanesjan, Adrijen Buaso na violi, Narek Ahnazarjan na violončelu i mlada pijanistička zvezda u usponu, Eva Gevorgjan, koja je finalista nedavno završenog Šopenovog konkursa u Varšavi.

Uz program posvećen Ivanu Tasovcu u prvom delu, kada je izveden Andante cantabile Čajkovskog (II stav Gudačkog kvarteta br. 1, op. 11), kao i Šostakovičev Gudački kvartet br. 8, ovaj gudački kvartet, sačinjen od prijatelja i dugogodišnjih saradnika, premašio je sva očekivanja publike. Posebno oduševljenje izazvao je drugi deo koncerta kada se ovoj postavi pridružila mlada pijanistkinja Eva Gevorgjan i pokazala svoje umeće u Klavirskom kvintetu S. Franka. Uz stajaće ovacije ovaj koncert je potvrdio svoj značaj i kvalitet.

Povezana vest:  Nova avantura Džeronima Stiltona „Finale Supermišokupa“ u prodaji

Kako je izjavio Hačatur Almazjan, koncert je pripreman 14 meseci sa Hatjom Bunijatišvili, ali pošto je ona iz zdravstvenih razloga sprečena da prisustvuje, izbor je pao na mladu 17-ogodišnju Evu za koju smatra da ima sve predispozicije da postane prava zvezda.

Koncertu je prisustvovao i kanadski dirigent Marko Parizoto, koji je nastupio na otvaranju BEMUS-a sa Nemanjom Radulovićem i Beogradskom filharmonijom.

Povezana vest:  Glumici Mirjani Karanović uručena nagrada Žanka Stokić

BEMUS se nastavlja uz atraktivne koncerte i značajna svetska imena. Već 4. novembra na sceni Kolarca nastupiće svetski poznati bariton  Tomas Hempson, Simfonijski orkestar i Hor Radio televizije Srbije, pod dirigentskim vođstvom Bojana Suđića, uz specijalne gošće, srpske soprane koje uspešno grade karijeru u inostranstvu: Draganu Radaković i Aleksandru Jovanović.

Foto: Belkisa Beka  Abdulović

Povezana vest:  Psihološki triler Aleksa Šulmana „Iz pepela“ uskoro u prodaji