pozoriste_kc

Knjige za mlade o pozorištu u izdanju „Kreativnog centra“
 
Izdavačka kuća „Kreativni centar“, koja je mahom specijalizovana za dečju i omladinsku literaturu, objavila je zanimljiv naslov vezan za pozorište – „Pozorište“ hrvatskog autora Jasena Boka koji je tu knjigu uradio specijalno za ovog izdavača.
Knjiga „Pozorište“ objavljena je u ediciji „Saznaj i probaj“ čiji je cilj upoznavanje mlade čitalačke publike sa principima pojedinih nauka i umetnosti.
„Pozorište“ je po narudžbini „Kreativnog centra“ napisao Boko, slobodni umetnik, dramaturg, i autor brojnih drama, lutkarskih igrokaza.
Boko je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu radio kao dramaturg. Predavao je Lutkarstvo i scensku kulturu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Njegove drame i litkarski igrokazi izvedeni su na scenama Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.
Objavio je osam knjiga, bio je član žirija više međunarodnih festivala i selektor raznih pozorisnih festivala.
U knjizi „Pozorište“ čitaoci se upoznaju s najvažnijim stvarima u teatru, otkrivaju tajne i zanimanja povezana sa njim, a ujedno i dobijaju uputstva kako da sami napišu dramsku scenu, nauče da glume, organizuju audiciju, izaberu dekor i kostime.

 

Povezana vest:  DA LI SI UMETNIK? JA SAM UMETNIK! PRONAĐI SEBE NA DEV9T! DEV9T objavio poziv za umetnike