Fabrice_Muamba_Bolton

Muamba: Nije me bolelo, mislio sam da trčim u tuđem telu
 
Fudbaler Boltona Fabris Muamba, koji su uspešno oporavlja od srčanog udara na meču FA kupa protiv Totenhema, izjavio je danas da je srećan što je dobio novu priliku za život i da se nada kako će opet zaigrati fudbal.
Muamba je, nakon što je kolabirao u 41. minutu duela na Vajt Hart Lejnu u Londonu bio klinički mrtav 87 minuta, ali su lekari brzom reakcijom uspeli da mu sačuvaju život.
-Ja sam srećan čovek, dobio sma novu šansu za život i uživam u svakom sekundu sa svojom porodicom. Nadam se da ću ponovo igrati fudbal – rekao je Muamba u intervjuu za „San“, a prenosi Rojters.
On je rekao da ništa nije naslućivalo da bi mogao da doživi srčani udar.
-Nikad nisam bio ni prehlađen, trenirao sam normalno uoči utakmice i bio sam u dobroj formi. Sećam se da sam hteo da prihvatim pas Martina Petrova i ođednom mi se zavrtelo. To nije bila obična vrtoglavica, osećao sam kao da trčim u tuđem telu, posle toga nisam mogao da gledam, ali, ništa me nije bolelo – ispričao je Muamba.
Nekadašnji mladi reprezentativac Engleske istakao je da možda nikada neće saznati uzroke zbog kojih je 17. marta umalo izgubio život.
-Uradili su mi mnoge testove, ali ne zna se tačan razlog. Možda nikad nećemo ni saznati – zaključio je Muamba.

 

Povezana vest:  Milito u Interu do 2014. godine