otros05

Sastav “Otros Aires“ zatvara Beogradski tango festival
 
Treći međunarodni Beogradski tango festival (Belgrade tango encuentro – BTE) biće završen sutra koncertom argentinskog elektro-tango sastava “Otros Aires“ u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra (SKC), najavili su organizatori festivala.
Članovi benda svojim obožavaocima obećavaju svetske premijere numera sa albuma na kome još rade.
Iako su najavili osveženje svog zvuka, ovi Argentinci ne odustaju od kombinacije modernih žanrova i sekvenci evergrin tango hitova, a posebno obeležje benda su atmosferični koncerti izuzetno snažne energije, navodi se u saopštenju.
Svaki od njih posebno je koncipiran, a prošlogodišnje nastupe u Beogradu članovi “Otros Airesa“ svrstali su među svoja najlepša iskustva ikad.
Muzičari čija je misija da tango učine popularnom kulturom na planetarnom nivou i ove godine na BTE započinju svoju evropsku turneju tokom koje će nastupati u Nemačkoj, Italji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Kard servisa i biletarnici SKC-a po ceni od 1.000 dinara. Moguće ih je kupiti i u knjižarama “Delfi“, a svako ko u knjižarama napravi račun veći od 1.000 dinara ostvariće 30 odsto popusta na karte.
BTE je ove godine okupio više od 500 amaterskih plesača iz 33 zemlje širom sveta i gotovo sve domaće zaljubljenike u tango. Uz nastupe nekih od najpriznatijih svetskih umetnika koji pripadaju ovoj sub-kulturi i sada je stvorena atomosfera po kojoj je BTE postao prepoznatljiv među ljubiteljima tanga daleko van granica naše zemlje.

 

Povezana vest:  Otvoren konkurs za nastup na Exit festivalu