Kompozitoru Radetu Radivojeviću svečano je uručena nagrada „Darko Kraljić“ za životno delo u oblasti popularne muzike u Narodnom pozorištu u Beogradu, a upriličen je i prigodni koncertni program.

Nagradu je uručio predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike Udruženja kompozitora Srbije Srđan Marjanović, a Radivojević je istakao da, iako je u životu dobio mnogo priznanja, ono koje dolazi od njegovih kolega za njega ima poseban značaj.

Revijski orkestar Muzičke produkcije RTS-a, vođen dirigentom Ognjanom Ogijem Radivojevićem, otvorio je koncertni repertoar izvođenjem tema iz televizijskih serija i filmova – „Gore-dole“, „Pobednik ostaje“, „Put uspomena“ i „Zaboravljeni umovi Srbije.“

Povezana vest:  Biće još književnih nastavaka "Sumraka"?

Orkestru se na sceni pridružio i harmonikaš Slavko Cale Mitrović.

Iako je tokom svoje bogate karijere eksperimentisao s različitim muzičkim žanrovima, Radivojević se ipak jednog nikada nije odrekao – muzike za decu.

Tim povodom, Hor Dečjeg kulturnog centra je pod dirigentskom upravom Nevene Ivanović, izveo Radivojevićevu numeru „Kad deca mala postanu ljudi“, komponovanu po stihovima Mirjane Radivojević.

Povezana vest:  Takmičarski program i izjava Slobodana Markovića, direktora i selektora Festivala

Dečjem horu se na sceni pridružio i glumac Ivan Mihailović i s njima izveo numeru „Pomak u svemiru“, koju je Radivojević komponovao na stihove Ljubivoja Ršumovića.

Publici su prikazane i video projekcije numera koje je Radivojević komponovao na stihove poznatih pisaca.

Pesmu „Predskazanje ljubavi“, komponovanu po stihovima Milovana Vitezovića, izveo je glumac Feđa Stojanović.

Glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Kubura zajedno su s Radivojevićem izveli numeru „Veo“, po motivima pisanja Ive Andrića.

Povezana vest:  Zbirka erotskih i komičnih priča "Čestoskok" po izboru Ivana Zlatkovića u prodaji

Po stihovima Duška Trifunovića komponovanu numeru „Druge se pesme čuju“ izveli su Maja Odžaklijevska i Ognjan Ogi Radivojević.

Zabavni program činili su i vokalni solisti Jelena Pajić, Dunja Vukašinović i Milena Dragović, dok su voditelji bili Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Kubura.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images