Nagradu Veruj u sebe“, koju u okviru Beogradskog festivala igre mladim i talentovanim baletskim umetnicima po drugi put dodeljuju ovaj Festival i Erste Banka, osvojila je mlada balerina Lena Ćulibrk. Svečano uručenje nagrade održano je u prostorijama Nacionalne fondacije za igru, juče 8.12.2021. godine. 

Lena Ćulibrk je počela da vežba balet 2011. godine. Danas je treći razred srednje Baletske škole Lujo Davičo“ u klasi Valentine Trajković. Do sada je osvojila mnogobrojna domaća i evropska priznanja, između ostalih, 1. mesto 2015. godine u Riminiju, sa koreografijom Valcer zvezdica, 2016. godine specijalnu nagradu u Beču sa koreografijom Kišne kapi, 2019. godine u Pragu 2. mesto u solo varijaciji Plava ptica, kao i prva mesta na takmičenjima u Bijeljini i Paraliji. U avgustu 2020. godine  je pohađala letnji kurs baleta i savremene igre u organizaciji Nacionalne fondacije za igru gde su joj pedagozi bili Randol Betankort i Kristofer Vaskvez. Tada dobija stipendiju i nastavlja svakodnevno da radi u klasi prvaka Baleta beogradskog Narodnog pozorišta, Jovana Veselinovića. Od septembra 2020. godine počinje uporedo sa srednjom školom „Lujo Davičo“ da dolazi i vežba u Baletskoj školi Nacionalne fondacije za igru, sa domaćim i inostranim pedagozima. U organizaciji Nacionalne fondacije za igru je  gostovala u nekoliko gradova Srbije, ali i u Solunu, u pozorištu Koloseum, 1. decembra, ove godine. 

Povezana vest:  Predstava "TAKO MI SHVATAMO VLAST" u nastavku akcije "POZORIŠTE PONEDELJKOM" u Domu omladine Beograda

Nagradu su uručile Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Banke i Aja Jung, direktorka Nacionalne fondacije za igru i osnivačica, direktorka i selektorka Beogradskog festivala igre. Lena Ćulibrk je iskreno zahvalila na ovoj nagradi i dodala: „Bez vere u sebe nema ni napretka, ni uspeha. Zahvalna sam svojim roditeljima koji su podržali moju želju da počnem da se bavim baletom. Moj san je da jednoga dana igram ulogu Žizele u istoimenom baletu Adolfa Adama i Svanilde iz baleta Kopelija, Lea Deliba.“ 

Povezana vest:  Sajamski popusti do 70 posto, knjige od 100, 200 dinara

Podsećanja radi, prošle godine je nagradu „Veruj u sebe“ ponela balerina Sanja Ninković, za svoje prvo celovečernje koreografsko ostvarenje.

Foto: Beogradski festival igre