Nakon moćnog i nagrađivanog romana „Povratak kući“ stiže nam još jedna knjiga gansko-američke književnice Ja Džasi. Reč je o romanu „Skriveno carstvo“, u kome se autorka okreće sadašnjici, velikom univerzalnom problemu bespomoćnosti u modernom svetu, gde se na svako pitanje očekuje odgovor od nauke.

Roman pripoveda Gifti. Rođena je u Sjedinjenim Državama kao dete imigranata iz Gane. Sa jedne strane oblikovali su je tvrdokorni stavovi afričke postojbine i majčino gorljivo hrišćanstvo, a sa druge predrasude bele Amerike.

Povezana vest:  ŽIVOT I SMRT HEROJA. NEUTRALNOSTI NE MOŽE BITI.

Gifti je na postdoktorskim studijama neurobiologije, gde istražuje mogućnosti uticanja na funkcije mozga zadužene za samoobuzdavanje. Istražujući biološke ravni čovekovog bića, Gifti ujedno istražuje i svoj život, iznova pretresa sve godine koje su oblikovale nju i njenu porodicu, uslovile tragičnu priču njenog brata, samotničke godine njenog školovanja. Neke druge ravni koje se pomaljaju možda su odgovor na pitanje zašto je čovek i transcendentno biće, životinja složenija od svih drugih životinja.

Povezana vest:  Laguni Nagrada za najprofesionalniji odnos prema medijima

Roman „Skriveno carstvo“ možete pronaći od subote 25. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.