Istaknuti srpski i svetski violinista Nemanja Radulović objavio je da će 4. februara održati koncert u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini.

“Srećna Nova godina! Ako želite da slušate Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Ravela, i ako se nalazite negde u blizini, dobrodošli ste”, napisao je Radulović na svojoj Fejsbuk stranici i najavio narednu turneju po Evropi za januar i februar.

Na beogradskom koncertu Radulović će nastupiti kao solista sa Beogradskom filharmonijom, uz ruskog dirigenta Daniela Raiskina, a na programu će biti dela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Radulović je imao dva rasprodata koncerta na Kolarcu početkom jeseni 2020, a poslednji put je svirao na svečanom otvaranju festivala BEMUS, u istoj dvorani u oktobru 2021, takođe sa Beogradskom filharmonijom.

Povezana vest:  NOVA AKCIJA NA SAJTU WWW.VULKANCIC.RS - PLATIŠ 2, DOBIJAŠ 3 KNJIGE!

Osim mnogih, mesecima unapred rasprodatih koncerata na Kolarcu, Radulović je pre nekoliko godina imao i nezaboravan nastup na otvorenom ispred ove ustanove – u Studentskom parku.

Violinista godinama živi u Parizu, odakle će i početi turneju u “Teatru Šanzelize” gde će 11. januara biti deo ansambla za rođendansku zabavu čuvene harfistkinje Mariel Nordman, koja će napuniti 80 godina 24. januara.

Koncert pod nazivom “Srećan rođendan, Mariel Nordman” obeležiće karijeru francuske umetnice na harfi, koja će i nastupati to veče, uz veliku ekipu muzičara.

Povezana vest:  Uroš Đurić predstavlja radove iz najnovije produkcije u renoviranoj Galeriji FLU

Osim Radulovića, sviraće i violinisti Patris Fontanarosa i Nikolas Dotrikur, kao i drugi umetnici na violi, klaviru, klarinetu, čelu, takođe i na harfi.

Sledeće veče 12. januara Nemanja ostaje u Parizu na novom koncertu “Simfonija života”, a onda 21. januara ide put Španije, gde će u gradu Sabadelj sa Orkestrom regije Valjes svirati dela Ludviga van Betovena, uz španskog dirigenta Viktora Pabla Peresa.

Isti program, dirigent i orkestar će ga pratiti i 22. januara, ali u Barseloni, a onda poslednjeg dana ovog meseca odlazi u Minhen gde će interpretirati kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta i Morisa Ravela, sa britansko-nemačkim dirigentom Endruom Manzeom i Mocart orkestrom.

Povezana vest:  Upoznajte subotičke festivale – prvi deo

Tokom februara, Nemanju Radulovića, osim Beograda, čekaju još četiri nastupa, od kojih je prvi 2. februara u gradu Vintertur iz Švajcarske, sa Simfonijskim orkestrom (Musikkollegium Winterthur) iz tog grada, i mađarskim dirigentom Gergelijem Madarasom.

Dva koncerta 10. i 11. februara će održati u španskoj Kneževini Asturiji sa njihovim simfonijskim orkestrom uz španskog dirigenta Džejmija Martina.

Za sada poslednji zakazan i objavljen koncert, Nemanja Radulović će imati 24. februara u Ženevi uz Kamerni orkestar tog grada, sa holandskim dirigentom Arijom van Bikom, a na programu će ponovo biti kompozicije Mocarta i Ravela.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images