evropska_prestonica_kandidaturaPripreme Beograda za kandidaturu za evropsku prestonicu kulture 2020.

 

Delegacija organizacionog odbora Skupštine grada Beograda za kandidaturu Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. vratila se iz prve zvanične regionalne posete. Tokom ove posete članovi delegacije imali su razgovore sa predstavnicima Ljubljane, Maribora, Banjaluke, Sarajeva i Zagreba. Delegacija su činili Aleksandar Peković, predsednik odbora i zamenik gradskog sekretara za kulturu Beograda, Marko Maršićević, potpredsednik i odbornik u Skupštini grada Beograda, i Milan Lučić, član i direktor Doma omladine.

Povezana vest:  Kultni roman „Čizmaši" Dragoslava Mihailovića od ponedeljka u prodaji

Tokom posete članovi delegacije imali su više sastanaka sa zvaničnicima i kulturnim poslenicima ovih gradova. Od svojih sagovornika zatražili su podršku za kandidaturu Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Domaćinima je ovom prilikom ponuđeno na potpisivanje pismo o namerama  između gradova, kojima se daje podrška projektu „Beograd – evropska prestonica kulture 2020.”

Povezana vest:  Beogradska premijera plesne predstave Skenderbeg u Bitef teatru 10. novembra

– Reakcije na predloženu ideju su prevazišle očekivanja delegacije i dogovorena je saradnja na različitim nivoima, pre svega povodom projekta kandidature, ali su otvorena vrata i za druge ideje na polju kulturne transmisije – zadovoljan je Aleksandar Peković.

U narednim danima nastavlja se aktivna regionalna aktivnost posetama Italiji,  Sarajevu i ostalim gradovima regiona.