loved_one_1Premijera plesne predstave „Voljen“ Kjersti Miler Sandsto

 

Premijera plesne predstave Loved one (Voljen) koreografa Kjersti Miler Sandsto iz Norveške, pobednice prošlogodišnjeg Festivala koreografskih minijatura, održaće se večeras u Bitef teatru.

Predstava u okviru 14. Festivala koreografskih minijatura u Beogradu, jedna od dve koje će festivalska publika videti u okviru revijalnog programa, a urađena je u koprodukciji Bitef teatra i Udruženja baletskih umetnika Srbije.

Povezana vest:  Više od 43 miliona evra za Modiljanijevu skulpturu

Posle premijere ta predstava biće na stalnom repertoaru Bitef teatra.

Koreografiju, dizajn scene i izbor muzike uradila je Sandsto a kostim Dejana Vučićević. U plesnoj predstavi igraju naši igrači Milica Pisić, Nevena Jovanović, Nikola Tomašević, Strahinja Lacković, Miona Petrović, Ana Ignjatović Zagorac i Miloš Isailović.

Plesni komad „Voljen“, kako je najavila Sandsto, govori o ljudskoj potrebi da bude primećen, prihvaćen i voljen.

Povezana vest:  Uzbudljiva i podsticajna priča o virtualnom herojstvu i stvarnoj hrabrosti

U radu s našim igračima profesor savremenog plesa i kontakt improvizacije u Tanćausu u Cirihu i u Prodi u Oslu, gostujući igrač u Lucern baletu, Sandsto, kako je kazala, koristila je tehnike kontakt improvizacije. Ona je dodala da je na taj način u većoj meri razvila kreativni potencijal samih igrača i bolje razumela njihov unutrašnji svet u odnosu na temu kojom se predstava bavi.

Povezana vest:  Zbirka priča koja se čita i kao roman - "Ne lažem, Tita mi" Feride Duraković u prodaji od 20. jula