ice_hockeySP U HOKEJU NA LEDU

Češka bolja od Švedske, Slovaci uverljivi

 

Hokejaši Češke pobedili su Švedsku sa 2:1 u meču trećeg kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, ali su Šveđani otišli u drugi krug takmičenja i ulaze sa prve pozicije u grupi. Posle tri odigrane utakmice tri ekipe su u grupi C imale po šest bodova i to Švedska, Češka i Norveška, ali je Švedska osvojila prvo mesto zbog najbolje gol razlike u utakmicama protiv protiv protivnika koji idu u drugu fazu takmičenja, dok je prema istom kriteriju drugo mesto osvojila je Češka, a treće Norveška.

Povezana vest:  Juniorke Srbije osme na svetu u gađanju MK puškom iz ležećeg stava

U utakmici igranoj pred punom SAP Arenom u Manhajmu pred 12.500 gledalaca Češka je slavila golovima Tomaša Rolineka i Petra Hubačeka, dok je jedini strelac za Šveđane postigao Magnus Pajarvi Svenson.

U drugoj fazi takmičenja spajaju se grupe B i C, pa će tako Švedska prvu sledeću utakmicu igrati protiv Letonije već u petak, Češka će igrati protiv Švajcarske u subotu, dok će Norveška igrati protiv Kanade takođe u subotu.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Milanović zaustavio Inđića

U grupi A Slovačka je pobedom od 5:1 nad Kazahstanom osigurala drugo mesto iza Rusije. Dva gola u utakmici igranoj u Kelnu postigao igrač domaćih Šarksa Ivan Čiernik, dok je Peter Budaj na golu obranio 34 udarca.

U drugoj rundi takmičenja Slovačka prvu utakmicu igra u petak protiv Danske. Finska i Rusija takođe igraju u petak, dok će Rusija i Nemačka snage odmeriti u subotu. Kazahstan čeka borba za opstanak, a prvi duel donosi im meč sa SAD.

Povezana vest:  RAGBI 13, Irska rival Srbije u završnici EP za omladince u Beogradu

 

SP u hokeju na ledu, 3. kolo:

Grupa A

Rusija – Belorusija 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Kazahstan – Slovačka 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Tabela: 1. Rusija 9, 2. Slovačka 6, 3. Belorusija 3, 4. Kazahstan 0

Grupa C

Francuska – Norveška 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)

Češka – Švedska 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)