Cacak_Angel_Warriors_Marko_KojbasicAMERIČKI FUDBAL

3. KOLO JUNIORSKE LIGE SRBIJE

 

 

Mečevima 3. kola Juniorske lige Srbije, koji će se odigrati u subotu i nedelju, 9. i 10. oktobra, biće završeno takmičenje po grupama i određeni svih 8 četvrfinalista koji će nastaviti da se bore za trofej „Veljko Makojević“. Do sada su plasman u prvu rundu plej ofa obezbedili Pančevo Panthersi, Novi Kneževac Grofovi, Mladenovac Forestlandersi i Kragujevac Wild Boarsi.

Dva najzanimljivija meča biće odigrana u Čačku i Kikindi, gde će rivali u direktnim obračunima određivati svoju sudbinu – prolazak u eliminacionu rundu takmičenja ili završetak ovogodišnjeg juniorskog takmičenja.

Kraljevo_Royal_Crowns_dogovorSubotnji duel domaćih Mamuta i vrbaških Lovaca na Atletskom stadionu u Kikindi (14 časova), odlučiće koja će od ove dve ekipe ići dalje. Vrbašani su u prethodnom kolu doživeli poraz na svom terenu od Grofova (0:18), dok su Mamuti od istog rivala izgubili u samom finišu (22:24).

Povezana vest:  Andrea Arsović se družila sa mališanima sa dečjeg odeljenja onkologije

– Ulog veliki, pobednik ide dalje, poraženi završava takmičenje. Vrbašani važe za favorite, ali imamo šanse da izađemo kao pobednici. Na utakmici u Novom Kneževcu smo igrali bez startnog raningbeka, pa smo bili prinuđeni da igramo najviše kroz vazduh. Sada smo kompletni, samim tim i jači. Ukoliko sačuvamo snagu i koncentraciju do kraja utakmice, pobeda će biti blizu – rekao je trener Kikinđana Mirko Jočić.

Rasplet u grupi Jug B, očekuje se tek posle meča na stadionu „BIP“ u Čačku (nedelja, 15 časova), gde će snage odmeriti domaći Anđeoski ratnici i Krune iz Kraljeva. U meč ulaze sa identičnim skorom, pa nema mesta za kalkulacije, jer ih isključivo pobeda vodi u plej of.

Povezana vest:  Čestitka ministarke Marić za Stojića i Beđika, šampione Starog kontinenta u veslanju

– Znamo odlično od koga preti najveća opasnost, ali takođe verujem u svoje saigrače. Napad Kraljeva i kvoterbek Stepović su njihova pokretačka snaga, ali sam ubeđen da će naša odbrana dokazati zašto je smatraju možda i najboljom u ligi . Nismo naporno trenirali da bi odigrali samo tri utakmice. Ambicije su nam veće, zato imamo imperativ pobede – rekao je Nenad Radović, sejfti Angel Warriorsa.

Takmičenje je završeno za Kelte iz Jagodine, koji zbog nedovoljnog broja igrača, neće biti u prilici da izađu na megdan Wild boarsima. Ovaj meč neće uticati na konačan poredak grupe Jug B, jer su Wild boarsi već obezbedili prvu poziciju, a Kelti posle dva poraza zakucani na dno tabele.

 

U preostala tri meča 3. kola Juniorske lige Srbije, trofej „Veljko Makojević“, sastaju se:

Povezana vest:  ŠAH VESTI KUP, Nerešeno u derbiju Smederevaca i Beograđana

Subota 9. oktobar:

Pančevo Panthers – Ruma Guardians (15 časova, stadion „SC Mladost“ u Pančevu).

Nedelja 10. oktobar:

Novi Sad Dukes – Klek Knights (14 časova, stadion „FK Mladost“ u Novom Sadu).

Požarevac Outlaws – Vukovi Beograd (15 časova , stadion „Hipodrom“ u Požarevcu).

 

TABELE posle 2. kola:

 

Grupa Sever A

Pančevo Panhers

2

2

0

81:0

Klek Knights

2

1

1

36:32

Ruma Guardians

2

1

1

32:46

Novi Sad Dukes

2

0

1

10:81

 

 

 

Grupa Sever B

N.Kneževac Grofovi

2

2

0

46:26

Kikinda Mamooths

1

0

1

26:28

Vrbas Hunters

1

0

1

0:18

 

 

Grupa Jug A

Mladenovac Forestlanders

2

1

1

55:14

Vukovi Beograd

1

1

0

14:12

Požarevac Outlaws

1

0

1

0:43

 

 

Grupa Jug B

Kragujevac Wild Boars

2

2

0

74:43

Čačak Angel Warriors

2

1

1

41:34

Kraljevo Royal Crowns

2

1

1

52:46

Jagodina Celts

2

0

2

6:50