tanja savic NS 2002

STRELIČARTSVO

Luka Grozdanović, Tanja Savić u olimpik stilom, Romana Caran i Ljubiša Urošević kopaund stilom postali šampioni Srbije na otvorenom

Luka Grozdanović mladi streličar Niša, prošle godine državni juniorski vicešampion iza Luke Popovića iz beogradskog Elit arčerija, iznedio je sve i osvojio šampionsku seniorsku titulu olimpik stilom na otvorenom na Šampionatu Srbije u Jagodini u organizacijji jagodinskog kluba Master erou i Streličarskog saveza Srbije. Najbolji pre raspucavanja sa 597 krugova bio je Luka Popović iz Elit Artčerija.

Povezana vest:  SP u ronjenju na dah u Beogradu od 19. do 28. juna

Srebrnu medalju osvojio je Ivan Tasić takođe član Niša, dok je bronza pripala Milošu Bojatu iz Pančeva.

U ekipnoj konkurenciji pobedio je Niš ispred beogradskog Elit arčerija i Pančeva.

U ženskoj konkurenciji, slavila je Tanja Savić iz NS2002, drugo i treće mesto pripalo je takmičarkama Niša Ani Stanković i Zorici Vuković.

Najbolji pionir olimpik stilom bio je Stefan Strelić iz beogradskog Košutnjaka. Nikola Dinić (Niš), koji je lane bio najbolji mlađi pionir zauzeo je drugo mesto dok je treći bio Ilija Janković iz Master eroua.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija i dalje 12. na planeti

Komapund stilom (lukovi sa točkićima, složeni lukovi) titulu je odbranio Ljubiša Urošević iz Kalemegdana, drugo mesto zauzeo je Danilo Mioković a treće Borislav Krstić (obojica Pančevo). Mioković je i prošle godine bio drugi. Pre raspucavanja bio je prvi sa 686 krugova.

Romana Caran, članica kluba NS2002. osvojila je titulu kompaund stilom za seniorke. Dve takmičarke BSK su zauzele drugo i treće mesto, Vesna Sinadinović i Vesna Matković. Caranova je balkanska šampionka i vlasnica  medalja sa državnih šampionata i u mačevanju! Na Šampionatu Srbije u dvorani ove godine zauzela je treće mesto!

Povezana vest:  Sedam medalja za srpske strelca na otvaranju „Salona opena“