Koncert Beogradske filharmonije pod upravom dirigenta Danijela Rajskina sa violinistom Nemanjom Radulovićem u Kolarcu pretvorio je večeras Beograd u evropsku prestonicu klasične muzike.

Baš kao i u evropskim metropolama, ulaznice za ovaj prvorazredni muzički događaj planule su za pola sata, a preko onlajn sistema za manje od četiri minuta.

Nemanja Radulović je omiljeni violinista poštovalaca klasične muzike širom sveta i taj status večeras je opravdao na pozornici Kolarca.

Povezana vest:  "Noć knjige" - 8. juna od 17 sati do ponoći!

Izvođenje jednog od najčuvenijih dela klasične muzike svih vremena „Koncerta za violinu i orkestar u D-duru“ Čajkovskog bila je tačka ponovnog susreta Radulovića i Rajskina.

Praćen izuzetnim muzičarima Beogradske filharmonije, Radulović je pokazao virtuoznost pred beogradskom publikom koja ga je nagradila frenetičnim ovacijama.

U bisu koji je usledio, Radulović je pretvorio Kolarac u džez pozornicu.

Povezana vest:  XI Noć muzeja: Novi sastanak na starom mestu

Zajedno sa kontrabasistom Beogradske filharmonije Bobanom Stošićem improvizovao je kompoziciju koja je nastala tog trenutka.

Večerašnji koncert nesumnjiv je dokaz da je Beogradksoj filharmoniji potrebna velika dvorana u kojoj bi mogla sa vrhunskim umetnicima da organziuje prvorazredne kulturne događaje.

Večerašnjem koncertu prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić, kao i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Povezana vest:  Laguna nam donosi neobjavljene priče F. Skota Ficdžeralda "Umrla bih za tebe"

Foto: Antonio Ahel/ATA Images