Predstava je nastala u produkciji Pozorišta DADOV i u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i Skupštinom grada Beograda. Urađena je povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstava „Bombona“ tretira, i iz različitih uglova sagledava, problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije na njegovu pojavu. Cilj predstave je da mladima, kroz njihov jezik i kroz razumevanje generacijskog problema, pokažemo da anksioznost, melanholiju, depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Želimo da ih ohrabrimo da mogu da se povere svojim bližnjima, da je nekad u redu da se osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, da ne moraju da budu izuzetni niti nasmejani u svakom trenutku njihovog života.

Povezana vest:  Muzički doživljaj uz neponovljiv soprano Marije Nešić

Igraju

Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosija Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.

Tekst
Filip Grujić

Kostim
Katarina Grčić Nikolić

Scenografija
Saško Krstev

Muzika
Bojan Jeremić

Koreografija
Milan Gromilić

Ponedeljak, 21. februar 2022. u 17:00 i 19:00 // Velika sala Doma omladine Beograda