Laza_Kostic11 naslova u širem izboru za nagradu Laza Kostić

 

U širi izbor za nagradu „Laza Kostić“ za najbolju knjigu objavljenu 2010. godine uvršćeno je 11 naslova.

Nagrada se dodeljuje u okviru manifestacije „Dani Laze Kostića“ koja će se održati od 24. februara do 1. marta tokom Međunarodnog salona knjiga u Novom Sadu.

U saopštenju Novosadskog sajma se navodi da su u širem izboru za priznanje „Laza Kostić“: „Gospođa Olga“ Radovana Belog Markovića, „Ključne reči“ Simona Grabovca, „Acqua alta“ Sanje Domazet, „Moja tačna priviđanja“ Dragana Jovanovića Danilova, „Nedelja pacova“ Vuleta Žurića.

Povezana vest:  Volonterski kamp "FREEDOM ART FESTIVALA" krajem avgusta u Pančevu

Dela koja su ušla u širi izbor su i „Talog nedovršenog“ Tanje Kragujević, „Iza zatvorenih očiju“ Milovana Marčetića, „Preživljavanje“ Dragoslava Mihailovića, „Ispod tavanice koja se

ljuspa“ Gorana Petrovića, „Gospodska ulica“ Ranka Risojevića i „Čovek koji je ubio Teslu“ Gorana Skrobonje.

Za nagradu „Laza Kostić“ konkurišu dela svih žanrovima u kojima je stvarao taj srpski književnik – od poezije, preko proze i eseja do drama i publicistike.

Povezana vest:  Mastercard, Laguna, Delfi i Cineplexx – tim za omiljenu sredu

Žiri koji čine: Nenad Šaponja, Zoran Derić i Đorđe Pisarev, uži izbor za nagradu „Laza kostić“ saopštiće 7. februara, a odluka o dobitniku biće doneta 18. februara.

Nagrada koju čine diploma i 150.000 dinara, biće uručena na svečanosti 24. februara, prvog dana Međunarodnog salona knjiga u Novom Sadu.