Možeš da postaneš šta god želiš kada porasteš – poručuje poznata glumica i televizijska voditeljka Nina Seničar u svojoj prvoj knjizi posvećenoj najmlađim čitaocima.

„Zvezda Slavica“ je divna slikovnica za decu i roditelje, knjiga sa podsticajnim porukama i toplim i maštovitim ilustracijama Vaneta Kosturanova.

Ideja za knjigu o tri devojčice koje znaju šta bi htele da budu kad porastu, ali sumnjaju u svoje sposobnosti, dok ih jedna zvezda ne ohrabri, kod Nine se rodila jedne večeri dok je svojoj ćerki Nori čitala priču za laku noć.

Povezana vest:  Međunarodni simpozijum „Novim Putevima u Novu Budućnost” online od 22. do 31. marta

„Čitala sam joj knjigu o uspešnim ženama koje su promenile svet i koje su nekada bile bebe. Poželela sam da napišem knjigu koja će ohrabriti sve devojčice da postanu šta god požele. Kroz lik Zvezde Slavice, posvećen mojoj mami, ova knjiga se bori protiv društvenih stereotipa koji nameću ženama da se bave samo određenim zanimanjima i poručuje deci da će, ako vredno i marljivo rade, ostvariti bilo koji cilj“, ispričala nam je Nina Seničar.

Povezana vest:  Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Monci i Komu

Knjigu „Zvezda Slavica“ možete pronaći od srede 6. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.