Budite spremni da istražite nejasne granice između istine i fikcije. Ono što počinje kao priča o kriminalističkim romanima izokreće se i pretvara u istinski triler. Izmišljeni zločini postaju nacrt za nasilje u stvarnom životu. Sa savršenim tempom i šokantnim obrtima koji za sobom ostavljaju nove žrtve, Osam savršenih ubistava će vas navesti da se zapitate koliko dobro možete nekoga da poznajete.

Pre mnogo godina, knjižar i ljubitelj kriminalističkih romana Malkom Keršo sastavio je spisak briljantnih ubistava ovog žanra, skoro nerešivih – spisak koji je nazvao Osam savršenih ubistava – svrstavši u njega najbolje od najboljih: Agatu Kristi, Patrišu Hajsmit, Donu Tart. I niko se nije iznenadio više od Mala, sada vlasnika knjižare u Bostonu, kada mu je jednog dana FBI zakucao na vrata, tražeći informacije o nizu nerešenih ubistava koja jezivo podsećaju na ubistva sa njegovog starog spiska. Ubica je negde na slobodi, posmatra svaki njegov korak – poput neke dijabolične pretnje koja previše zna o Malovoj prošlosti, a posebno o tajnama koje nikome nije otkrio, čak ni supruzi koju je nedavno izgubio.

Povezana vest:  Knjige popularne psihologije na fantastičnoj akciji samo na sajtu Vulkan izdavaštva

Da bi zaštitio sebe, Mal počinje da traži sve moguće osumnjičene. I vidi ubicu u svakom iz svog okruženja. Ali ne računa na to da istraga za sobom ostavlja smrtonosne tragove. Napetost eskalira i omča oko Malovog vrata se sve više steže.

Roman počinje jednog snežnog februarskog dana. Autor nas uvlači u priču sablasno hladnom naracijom, ali vrlo brzo ćete se zapitati ko je pripovedač – pisac ili glavni lik?

Povezana vest:  Poslednji poziv umetnicima za istraživačko putovanje u Japan

Knjige su putovanje kroz vreme. Pravi čitaoci to znaju. Ali knjige vas ne vraćaju samo u vreme u kome su napisane; mogu da vas vrate drugoj verziji vas samih.

Moj rad je na neki način hičkokovski; obični ljudi završavaju u scenarijima zločina. Nisam birao najbolje misterije za svoj roman, već pametne zločine koji su prikrili nameru ubice.“ – Piter Svonson

Povezana vest:  Omaž Verdiju povodom 200 godina od rođenja

Pakleno dobra zabava!“ – Entoni Horovic

„Višeslojna misterija koja vrvi od dvoličnosti, izdaje i osvete.“ – USA Today

„Ljubitelji misterije će pokušati da nadmudre zbunjujuće nepouzdanu priču.“ – Booklist

Kirkus Reviews izabrao je Osam savršenih ubistava za najbolju knjigu godine, a u pripremi je i filmska adaptacija.

Roman Pitera Svonsona, sa vrhunskim zapletom i maestralnom završnicom, uzbudljiv, brz i psihološki složen, ljubitelji kriminalističke fantastike ne smeju propustiti! Osam savršenih ubistava potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.