Miljakovac_tj_Novi_Zeland_fotografija_sa_predstave

Malo pozorište Duško Radović treću godinu zaredom u borbi za solidarnost

Predstavom „Miljakovac tj Novi Zeland“ Malo pozorište Duško Radović, treću godina zaredom, realizuje akciju „Pozorište je solidarnost“, koja je namenjena marginalizovanim grupama dece i mladih u našem društvu (deca sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja, deca romske i drugih manjinskih nacionalnosti). Predstava je kreirana i realizovana u saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva i kompanijom Coca-Cola Hellenic Srbija, a prema motivima knjige „Priče o dugmetu i sreći“, Jasminke Petrović. Premijera predstave zakazana je za je 8. februar u 20 časova u Malom pozorištu Duško Radović.

Povezana vest:  Hit Vulkanovog sajma knjiga za najmlađe: Pravopisna pravila iz pera Bojana Jokanovića

Predstava „Miljakovac tj Novi Zeland“ govori o životu dečaka koji boluje od cerebralne paralize i ima za temu jedan od najtežih zadataka modernog društva – inkluziju marginalizovanih grupa. “Ukoliko ste pomislili da je ovo predstava o sirotom dečaku s hendikepom, prevarili ste se. Jovan nije tu da nas rastuži, već da nas razgali. 
On ne izaziva sažaljenje, već divljenje!“ rekla je Jasminka Petrović, autorka knjige i jedan od dramaturga predstave.

Povezana vest:  Roman Vargasa Ljose 'Pantaleon i posetiteljke' u Laguni

-Saradnja kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i Malog pozorišta Duško Radović započeta je prošle, a nastavlja se i ove godine, što govori o tome da velika kompanija kao što je Coca-Cola Hellenic Srbija prepoznaje značaj ove akcije i podržava projekte koji svojim sadržajem upućuju na teme socijalnog, a pre svega društveno angažovanog karaktera – izjvila je direktorka Malog pozorišta Duško Radović, Anja Suša.

Povezana vest:  EVRO BOOK predstavlja novu knjigu u prodaji - „Hari Poter i Vatreni pehar”, Dž. K. Rouling

Malo pozorište Duško Radović je jedno od najpoznatijih i najpriznatijih dečjih pozorišta u Srbiji, koje je 2009. godine proslavilo 60 godina postojanja. Njegovu publiku čine deca i mladi, a poslednjih godina postalo je mesto aktivnog dijaloga pozorišta i publike. Uvođenjem pojmova dečja prava, tolerancija, pravo na razliku, priznavanje i poštovanje različitosti, u rečnik mladih stanovnika Beograda koji su publika ovog pozorišta, pokušava da doprinese kulturološkom povezivanju dece iz različitih miljea i društvenih grupa.