marko

Otvaranje izložbe slika i crteža Marka Lađušića: „GRAVITACIJA“ u sredu, 09. februara

Izložba slika i crteža Marka Lađušića: „GRAVITACIJA“ biće otvorena u sredu, 09. februara u Magacinu u Kraljevića Marka 4 u 19:00 časova.

Radovi su nastali u poslednjih šest godina i predstavljaju sintetičku viziju detinjstava kroz virtualne prostore.  Ishodište svojih slika Marko Lađušić sam objašnjava vrlo jednostavno, kako se to od njega i očekuje. Sanjao je, naprosto, i u snu začeo svoje slike u kojima se uz primisli o svijetu i kaosu, ogleda i zanimanje za znanstvenu fantastiku i strast prema stripovima.

Povezana vest:  Sve je spremno za novu pozorišnu sezonu u Zvezdara teatru

Slike su nastajale u dužem periodu pa su mu se nametale i različite teme koje su ga privukle i odredile ime pojedinim slikama –  Gravitacije, Tektonike, Tela, Kaos.

Lađušić se samo podsmijeva onima koji svijet uzimaju preozbiljno i bez imalo duha – jer upravo takvi stvaraju najveći kaos. (Ervin Dubrović)

Marko Lađušić je vanredni profesor Fakulteta  primenjenih umetnosti u Beogradu, profesor je na predmetu Akt od 1997. godine na istom fakultetu.

Povezana vest:  Beogradski festival igre i Erste banka dodeljuju priznanje domaćim umetnicima

Art direktor Kulturnog Centra District i Kocka u Beogradu od 2005 do 2008 god.

Koordinator Belefa i projekta Terratorije 2008. i 2009. god

Koordinator  i autor projekta Terratorija 2010. god.

Art direktor Međunarodne multimedijalne likovne kolonije Trsić od 1999. god

Član saveta Galerija DK studentski grad Beograd od 2002 god.

Profesor Letnje Međunarodne skole Univerziteta umetnosti Beograd u Subotici 2002. god.

Povezana vest:  Message navigationMessage 18 of 1950 Previous Next change-formatchange-format Subject: O Antalu Serbu i "Oliveru VII" 2. decembra u okviru Laguninog književnog kluba

Profesor na projektu Open studio u Firenci 2008. god Od 2002. do 2009. postavio je 4 skulpture u javne prostore grada beograda a u stalnoj je postavci simpozijuma Terra u Kukindi i parku skulptura na Adi Ciganliji u Beogradu. Do sada je imao 5 samostalnih i preko 50 kolektivnih izlozbi kao nekoliko multimedijalnih projekata u zemlji i inostranstvu. Bavi se slikarstvom, skulpturom i multimedijalnim performansom. Živi i radi u Beogradu.