kradljivci_labudova_koricaNeodoljiva priča o umetnosti u izdanju Alnarija – Kradljivci labudova, autorke Elizabet Kostove

 

 

Izdavačka kuća Alnari objavila je knjigu KRADLJIVCI LABUDOVA autorke Elizabet Kostove.

Ovo je neodoljiva priča o umetnosti i opsesiji koja traje vekovima, čudesan roman o umetnosti i opsesiji. Misterija koja se proteže preko kontinenata i vekova. Ljubavna priča koja prevazilazi sva očekivanja.

Ugledni slikar Robert Oliver uništava vredno platno u Nacionalnoj umetničkoj galeriji. Šta je nateralo umetnika da uništi nešto što i njemu predstavlja dragocenost? „Učinio sam to zbog nje“, bilo je sve što je Oliver rekao.
Ubrzo posle ovog događaja, Oliver odlazi kod uspešnog psihijatra Endrua Marloua, koji se inače bavi slikarstvom u slobodno vreme. Odlučan u nameri da sazna tajnu koja muči slikara, Endru kroz razgovor sa Oliverom kreće na nesvakidašnje i smelo putovanje na kom će upoznati žene koje su najbliže slikarevom srcu i spoznati tragediju koja se dogodila u Francuskoj u doba impresionizma.

Povezana vest:  „Stranger Things: Tama na rubu grada“ u prodaji

Izuzetno delo Elizabet Kostove vodi nas od američkih gradova do normandijske obale, od kraja devetnaestog do zalaska dvadesetog veka, od mladalačke do poslednje ljubavi. Kradljivci labudova pripovest je o opsesiji, istorijskim gubicima i sposobnosti umetnosti da očuva ljudsku nadu.

„Ova knjiga svakako će se svideti svim ljubiteljima umetnosti i 
svima onima kojima se dopala Devojka sa bisernom minđušom Trejsi Ševalije.“ – Library Journal

Povezana vest:  "Veče beogradskih priča" - najveći kabare u Beogradu o Beogradu 18.januara u Kombank dvorani

Ovu knjigu, kao i sve ostale naslove izdavačke kuće Alnari možete pronaći u svim objektima knjižare Vulkan – u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Šapcu.

 

O autorki

Elizabet Kostova rođena je 1964 godine u Konektikatu, u porodici intelektualaca. Diplomirala je na Jejlu i umetnost na Univerzitetu u Mičiganu, na kom je dobila Hopvudovu nagradu za započet roman. Autorka je bestselera ISTORIČAR nastalog posle desetogodišnjeg istraživanja na osnovu očevih proča o vampirima koje je pričao za vreme desetogodišnjeg boravka u Ljubljani u kojoj je radio kao univerzitetski profesor. KRADLJIVICI LABUDOVA njen je drugi roman.

Povezana vest:  Koncert tenora Takašija Nakamure u Guarneriusu