kosta_perovic_jor_vs_srbSP TURSKA 2010

Kosta Perović: očekujem pobedu protiv Australije

 

Centar reprezentacije Srbije Kosta Perović izjavio je danas da očekuje dobru igru i pobedu protiv Australije u meču 4. kola grupe A na 16. Svetskom prvenstvu košarkaša.

-Nadam se dobroj igri i pobedi protiv Australije. Povratak Nenada Krstića u tim puno će nam zančiti, jer samo kompletni možemo da ostvarimo uspeh – istakao je Perović.

Povezana vest:  Filipovski zadovoljan zbog pobede posle dva poraza

Centar naše reprezentacije naglasio je da poštuje kvalitet predstojećeg protivnika.

-Australija je tim za respekt. Znamo da se radi o ekipi koja je dobra pod košem, tako da se nadam da će Krstić za predstojeću utakmicu biti spreman – istakao je Perović.

Krilo našeg tima Duško Savanović naglasio je da će utakmica protiv Australije biti od „izuzetne važnosti“.

Povezana vest:  Udovičić: Košarkaši su ponos Srbije

-U taj meč ulazimo kompletni, što je veoma važno, jer bez dobre „petioce“ nema dobre košarke – napomenuo je Savanović koliko reprezentativnom timu znači prisustvo Krstića.

Značaj sutrašneg meča istakao je i centar australijske selekcije Aleksandar Marić:

-Ovo je za obe ekipe bitna utakmica – rekao je Marić naglašavajući da izuzetno poštuje srpsku reprezentaciju, a naročito centre našeg nacionalnog tima.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami i Oklahomu samo korak deli od polufinala

-Perović je vrhunski evropski centar, a Krstić je jedan od boljih u NBA ligi – zaključio je Marić i dodao da Srbija „može da pobedi i Argentinu ukoliko bude igrala sa više srca“.

Bivši igrač Partizana je, ko zna koji put, ponovio da Srbiju smatra „svojom kućom“ iz koje su i njegovi košarkaški uzori Aleksandar Đorđević, Vlade Divac i Dejan Bodiroga.