NFL VESTI

nfl-logoNFL kaznio igrača zbog tvitovanja tokom utakmice

 

Igrač američkog fudbala Čad Oćosinko (Chad Ochocinco), zvezda Sinsinati Bengalsa, moraće da plati kaznu od 25.000 dolara, jer je za vreme utakmice bio na Tviteru.

Crnoputi igrač je kažnjen, jer je prekršio dva pravila koja je rukovodstvo Nacionalne fudbalske lige (NFL) donelo pred početak prošle sezone: kod sebe je imao elektronski uređaj i slao poruke na sajt društvenog umrežavanja.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Trka počela trijumfom argentinskog bicikliste Velaskeza, Jovanović šesti u Požarevcu

Prema novom pravilniku NFL, igračima i trenerima je strogo zabranjeno da koriste Fejsbuk i Tviter 90 minuta pre početka utakmice, kao i posle, sve dok ne okončaju svoje obaveze prema medijima.

Tokom pripremne utakmice sa Filadelfijom, Oćosinko je poslao poruku u kojoj se požalio da mu je dosta da ga obaraju na zemlju:

-Smučilo mi se da me tako obaraju. Izgleda da će morati da radi pesnica!.

Povezana vest:  ŠAH VESTI KUP, Maksimović najuspešniji igrač finala Kupa

Oćosinko se nakon kazne izvinio, i to preko Tvitera – „dragi NFL izvinjavam se zbog tvitovanja tokom utakmice, a pošto ste me olakšali za dvomesečnu ratu za moj Bugati, obećavam da se greška neće ponoviti“.

Oćosinko je poznat po čestim pojavama u medijima nevezanim za sport. Osim što se pojavljuje u mnogim reklamnim spotovima, vodi šou na kablovskoj mreži HBO, a sa devojkom Čeril Burk nastupao je u emisiji „Plešući sa zvezdama“.

Povezana vest:  Udovičić započeo razgovore sa klubovima o privatizaciji