lena_pobednicaSamo 24 takmičara na sledećem Eurosongu

 

Referentna grupa Eurosonga koju je u Beograd pozvala izvršna producentkinja Eurovizije 2008. Sandra Šuša donela je niz odluka vezanih uz sledeći Eurosong koji će se održati u Nemačkoj 2011.

Nakon trogodišnjeg mandata, izvršni producent Eurovizije 2008. Sandra Šuša napustila je referentnu grupu uz kratak oproštajni govor u kojem je spomenula da smatra da njen posao vezan za taj evropski muzički događaj spada među najuzbudljivije poslovne zadatke njenog života. Izvršni producent ovogodišnje Eurovizije Jon Ola Sand dao je svoj konačni izveštaj koje je bilo puno hvale za norvešku televizijsku mrežu NRK.
Iako još nije izabran grad u kojem će se odvijati Eurosong 2011, zna se da se radi o jednoj od četiri nemačke metropole: Berlinu, Dizeldorfu, Hamburgu i Hanoveru, a odluka će biti donesena za nekoliko nedelja.
Uobičajeno je da po deset zemalja iz svakog polufinala uđe u finale zajedno s Francuskom, Nemačkom, Španijom i Velikom Britanijom i državom u kojoj se održava Eurosong , ali kako je Nemačka trijumfovala ove godine, odlučeno je da će se takmičitit samo 24 zemlje. Sastanak delegacija i odabir država koje će se takmičiti održaće se sredinom marta 2011.

Povezana vest:  RED BULL MC BATTLE ZAGREB 2011, SUBOTA, 29. OKTOBAR U 20:00, SAMO NA MTV-JU