Sjajne vesti iz Vulkan izdavaštva za strastvene čitaoce trilera, detektivskih romana i istorijske fikcije! Na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije uskoro će se u prodaji naći nova izdanja.

Roman Aurora u tami italijanske spisateljice Barbare Balardi uroniće vas u košmarnu atmosferu i navesti vas da patite na svakom neizvesnom koraku s glavnom junakinjom. Bila je najbolja, sve do onog vatrenog okršaja u istrazi koja je pošla po zlu. Od tada, Aurora Skalvijati, najbolji profajler italijanske policije, pati od bipolarnog poremećaja, koji pokušava da ukroti lekovima i tajnim seansama. Izgubila je životnog partnera i dete koje je nosila. Jedino što joj je ostalo je komad metka u glavi i ožiljak na slepoočnici. Može li se preživeti toliki bol? Može li se izaći iz mraka? Ili je bolje tu ostati, jer je to mesto gde nema senki? Kada je iz disciplinskih razloga premeštena u miran gradić u Emiliji, Aurora se iste noći suočava sa gnusnim ubistvom. Jedna žena je ubijena, muž je nestao, a ubica je oteo njihovu kćerku. Na jednom zidu u kući, krvlju žrtve ispisana je poruka. Aurora je sigurna da ih ovaj trag može odvesti do devojčice. Ali niko je ne sluša. Ubrzo shvata da ne sme da igra po pravilima: može da reši slučaj samo ako bude verovala sopstvenoj intuiciji. I samo ako se bude suočila sa demonima iz svog uma moći će da spreči nove smrti.

Povezana vest:  Biografija grada koji je utkan u temelje naše istorije - "Jerusalim" Sajmona Sibaga Montefjorea u prodaji od 1. aprila

Nensi Takeri u svom jezivo napetom debitantskom romanu o krivici, odgovornosti i iskupljenju Prvi dan proleća oslikava portret neželjenog, očajnički zanemarenog i nevoljenog deteta. Krisi zna kako da ukrade slatkiše a da je ne uhvate, zna najbolje mesto za sakrivanje kada igra žmurke, zna savršen zid za stoj na rukama. A sada Krisi ima novu tajnu. Od te tajne ima neobičan osećaj u stomaku: takvu moć ne oseća kod kuće, gde hrane skoro nikad nema, a pažnje još manje. Dvadeset godina kasnije, Džulija pokušava da bude majka svojoj petogodišnjoj devojčici Moli. Želi da joj pruži detinjstvo kakvo ona sama nije imala. Ali tada počinju telefonski pozivi, kojih se Džulija previše plaši da bi se javila, jer je jasno da onaj ko zove zna šta se dogodilo pre toliko godina. Vreme je da se suočimo sa istinom: da li ubica ikada može da dobije oproštaj i iskupljenje? Da li svi zaslužuju drugu šansu?

Povezana vest:  Direktan prenos opere Magbet iz Metropolitena u Sinepleksu

Od autorke romana Carica Elen Alpsten stiže nam raskošan istorijski ep Caričina kći. Ova fascinantna pričao životu, gubitku, skandalu, žrtvi, željama, strasti, slomljenom srcu, izdaji, rivalstvu i burnim odnosima oživljava priču o Jelisaveti Petrovnoj Romanovoj, koja će kasnije postati jedan od najpopularnijih ruskih monarha. Ali pre nego što je postala carica, morala je da preživi život na dvoru, opasnom leglu zmija, prepunom nasilja i političkih intriga. Kao potomak dinastije Romanovih i kći Petra Velikog i Katarine I, prelepa carevna Jelisaveta ponos je čitavog ruskog carstva. Očeva miljenica, okružena je izobiljem i oslobođena tereta vladavine pošto je žena. Ali nakon smrti Jelisavetine majke, Rusija je rastrgnuta, maske padaju, a prijatelji postaju neprijatelji. Dok joj sudbina zadaje udarac za udarcem, ostaje bez prebijene pare i ikakve moći, živeći pod stalnom pretnjom. Suočava se sa zastrašujućom dilemom: da li je voljna da uhvati uzde moći i preuzme ulogu vladara Rusije ili da sledi korake ubijenog brata. Ali mora odlučiti i šta je sve spremna da učini za svoju zemlju – i za ljubav.

Potražite pravu knjigu za sebe ili dragu osobu putem sajta vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.