Od 23. do 29. maja na sajtu vulkani.rs kupovinom odabranih klasika svetske književnosti u izdanju Vulkan izdavaštva uz stalni popust od 15% ostvarićete dodatnih 20% popusta. Tokom trajanja akcije dostava knjiga na teritoriji Srbije je besplatna. Ljubitelji vanvremenskih priča, posetite sajt vulkani.rs i odaberite vrhunske romane po neverovatnim cenama!

Odabrane Vulkan klasike koji su obuhvaćeni akcijom potražite putem linka.

Remek-delo političke literature Životinjska farma slavnog engleskog književnika Džordža Orvela napisano je kao bezazlena dečja priča. No danas se ova mračna satira i moćna optužba na račun totalitarizma svrstava među najznačajnije romane XX veka. Orvelova alegorijska antiutopija, koja predstavlja žestok napad na Staljina, tadašnjeg britanskog saveznika, poručuje da su „sve životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih“.

Povezana vest:  Projekcija opere Zora D Isidore Žebeljan

Ljubiteljima filozofskog štiva preporučujemo knjigu Umeće ratovanja / Vladalac, koja pruža nenadmašan uvid u ljudsku prirodu i prirodu međuljudskog konflikta. Knjiga se sastoji iz dva najuticajnija filozofska dela Istoka i Zapada i u sebi krije tajne koje možemo primeniti na svakidašnje situacije u životu. Sun Cuovo Umeće ratovanja jedna je od najpoznatijih i najznačajnijih studija o strategiji ratovanja u istoriji čovečanstva. Makijavelijev Vladalac upečatljivo pokazuje u šta se sve pretvara politička moć.

U legendarnom romanu američke i svetske književnosti Poslednji Mohikanac Džejmsa Fenimora Kupera ispripovedana je tragična sudbina urođenika koji stradaju pod naletom belog čoveka, surova borba za opstanak Indijanaca koji žive kao izgnanici u sopstvenoj zemlji. U sudaru dve civilizacije, od kojih je jedna osuđena na propast, ljudi potpuno različiti po boji kože postaju bliski prijatelji. Ni strah, ni ljubav, ni opasnost: ništa ne može raskinuti veze ovog prijateljstva.

Povezana vest:  "Čovek iz nehata" - novi roman Gorana Gocića uskoro u prodaji

U svakom izboru najboljih knjiga svih vremena naći će se delo barem jedne sestre Bronte. Dve stotine godina njihova dela, neposredna i provokativna, intrigiraju i naš um i naša srca. Izabrana dela sestara Bronte, knjiga prepuna emocija i intrigantnih tema – o samopoštovanju žena, o njihovoj zarobljenosti u braku, položaju i socijalnom statusu – očaraće ljubitelje neprevaziđenih klasika svetske književnosti.

Knjiga Avanture Šerloka Holmsa Artura Konana Dojla idealna je za ljubitelje klasičnog detektivskog štiva i čuvenog britanskog humora. U ovoj zbirci je glasom doktora Votsona, vernog Holmsovog saborca, ispričano dvanaest najpoznatijih avantura čuvenog detektiva. Slučajevi, koji su za policiju preteški, za Holmsa predstavljaju priliku za zabavno mentalno razgibavanje. Zakoračite u viktorijanski London i upustite se u rešavanje misterija sa legendarnim stanarom Bejkerove ulice broj 221B.

Povezana vest:  Izmene u radu POZORIŠTA TEATRIJUM

Posetite sajt vulkani.rs i obogatite svoju biblioteku delima neprolazne vrednosti, koja dobijaju nove poštovaoce sa svakom novom generacijom.

* Akcija traje od 23. do 29. maja.

** Odabrani Vulkan klasici su sniženi 15% + 20% samo na sajtu vulkani.rs.

*** Dostava knjiga na kućnu adresu na teritoriji Srbije je besplatna.