„Prvi dan proleća“ Nensi Taker u prodaji Vulkan izdavaštvo vam predstavlja knjigu koju mnogi nazivaju najnapetijim trilerom godine. Vreme je da se suočimo sa istinom: da li ubica ikada može da dobije oproštaj i iskupljenje? Da li svi zaslužuju drugu šansu? Autorka Nensi Taker u svom debitantskom romanu o krivici, odgovornosti i iskupljenju Prvi dan proleća oslikava portret neželjenog, zanemarenog i nevoljenog deteta, čiji je bes vapaj za pomoć u svetu odraslih. Upoznajte Krisi!

Krisi Benks živi sa majkom i ima osam godina. Njena mama je ne voli, nikada je nije volela. Krisi je uvek gladna. Nikada nije oblačila novu odeću, nikada nije dobila poklon. Otac je povremeno posećuje. Mama joj je rekla da je mrtav kad je otišao, ali vratio se posle mesec-dva. Ona nema pravih prijatelja. Krisi zna da njen život nije pravedan. Druga deca imaju mame koje ih vole. Imaju hranu i igračke.

Povezana vest:  Nove decije pozorišne predstave u okviru projekta Cul-Tour

Ali Krisi zna kako da ukrade slatkiše a da je ne uhvate, zna najbolje mesto za sakrivanje kada igra žmurke, zna savršen zid za stoj na rukama. A sada Krisi ima novu tajnu. Od te tajne ima neobičan osećaj u stomaku: takvu moć ne oseća kod kuće, gde hrane skoro nikad nema, a pažnje još manje. Krisi zna da se mrtvi ne mogu vratiti.

Kladim se da me ne vidiš, kladim se da ne možeš da me nađeš, kladim se da ne možeš da me uhvatiš.

Dvadeset godina kasnije, Džulija pokušava da bude majka svojoj petogodišnjoj devojčici Moli. Želi da joj pruži detinjstvo kakvo ona sama nije imala. Perspektiva deteta poigrava se sa perspektivom odrasle osobe, stvarajući drugačiju vrstu bola. Džulijina samosvest je zaglavljena u njenom „ja“ iz detinjstva. Ona je „loše seme“. Iskupila se za svoj zločin, ali prošlost je nikada ne napušta. Kada uslede telefonski pozivi, Džulija se previše plaši da bi se javila, jer je jasno da onaj ko zove zna šta se dogodilo pre toliko godina.

Povezana vest:  Vulkančić knjige na specijalnoj sajamskoj akciji

„Krisini i Džulijini glasovi odjekivaće u vašoj glavi, duboki i zli, tužni i divni u isto vreme.“ – Njujork tajms

„Napeto, neodoljivo, nezaboravno.“ – Pola Hokins, autorka bestselera Devojka iz voza

Ovo je priča koja će dirnuti i najtvrđa srca, priča o ubistvu i zanemarivanju. O toksičnim porodicama i trajnim prijateljstvima. O neoprostivim postupcima i potrebi za iskupljenjem. Ovo je priča o ljubavi i nadi izvan svih mogućnosti, koja će vas pratiti dugo nakon što je pročitate.

Povezana vest:  TANGO ZA KORAK DALJE-nova sezona tango druženja u Guarneriusu

Roman Prvi dan proleća, koji je Gardijan izabrao kao knjigu godine u kategoriji trilera i krimi-romana i izbor je urednika na Amazonu, potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.