Nesanica, anksioznost i depresija samo su neke od posledica našeg preopterećenog mozga. Ali to ne znači da smo bespomoćni i da za to nema rešenja. Naučite da razumete svoj mozak! Sa knjigom Izlogujte svoj mozak švedskog psihijatara i pisca Andeša Hansena proniknite u tajne uma i saznajte kako vas preuzimanje kontrole nad vremenom provedenim ispred ekrana može učiniti srećnijim, zdravijim i produktivnijim.

Ova knjiga govori o najnaprednijoj strukturi koja nam je u svemiru poznata, sedištu svih naših doživljaja: osećanja, sećanja i svesti. O našem mozgu. To je organ koji nam je i pomalo stran i pomalo zastrašujući, ali koji je u isto vreme mi. – Andeš Hansen

Povezana vest:  Knjižara Delfi u Pančevu ponela ime Isidore Sekulić

Nikada u ljudskoj istoriji nismo promenili ponašanje tako brzo kao tokom poslednjih decenija, što je posledica prebrzog prihvatanja digitalnog načina života. Međutim, nismo promenili samo digitalne navike. Doživljavamo i drugačiju vrstu stresa nego što je to tokom istorije bio slučaj – manje spavamo, a više sedimo. Sve ovo znači da se naš mozak obreo u nepoznatom svetu. Kada razumete šta je stres zapravo i na koji način može da se ispolji, to vam pruža mogućnost da malo usporite pre nego što bude prekasno.

Povezana vest:  Kulturne stanice u znaku Međunarodnog dana Roma

Prepoznajete li sebe iz stresnih perioda života? Možda vas je mučio nemiran stomak, ili ste loše spavali, ili ste imali smanjen seksualni nagon. Nažalost, mnogi ljudi se u ovome prepoznaju. Posledice dugoročnog stresa uopšte nisu čudne ukoliko shvatimo da mozak ne daje prioritet ničemu što nije trenutno rešavanje problema. Kada je nivo stresa povoljan, čula nam se izoštre, ali kada je stres suviše jak, više ne možemo jasno da razmišljamo.

Povezana vest:  Premijera predstave “Amateri” u Centru za kluturu "Božidarac"

Zato se pridružite uzbudljivom putovanju i steknite potpuno novu sliku onoga što se dešava u vašoj glavi!

„Niko tako dobro kao omiljeni švedski psihijatar ne može da objasni kako nas to mozak tera da satima sedimo zalepljeni za ekran svakoga dana.“ – švedski časopis Svenska Dagbladet

Knjiga za ljubitelje nauke, a naročito medicine, kao i za sve čitaoce koji žele da pronađu način za poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života Izlogujte svoj mozak dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.