Za ljubitelje trilera koji žele da se izgube u napetoj priči smeštenoj u malom italijanskom selu.

Na nekim mestima zlo vreba kao neželjeni gost. Kao tihi predator. Poput pauka plete mrežu i čeka svoj plen. Vulkan izdavaštvo vam predstavlja triler koji prevazilazi priču o zločinima i ubicama. Aurora u tami italijanske spisateljice Barbare Baraldi će vas navesti da patite na svakom koraku s glavnom junakinjom. Sablasni i nasilni zločini će biti težak ispit za protagonistkinju u borbi protiv lukavog i nemilosrdnog ubice i protiv nje same, žrtve vatrenog obračuna koji joj je zauvek promenio život. Aurora u tami je priča o nizu užasa, sadašnjih i prošlih, ali i o prihvatanju sebe, onoga što jesmo.

Povezana vest:  Šenbrun grupa otvara vrata za posetioce

Postoje priče o ukletim mestima, o kućama u kojima je zlo zaživelo zbog tragedija koje su se u njima dogodile. Narodna predanja govore o neobjašnjivim zvukovima koji iz njih dopiru, o prozračnim glasovima i jadikovkama koje vetar nosi.

Aurora Skalvijati, najbolji profajler italijanske policije, pati od bipolarnog poremećaja, koji pokušava da ukroti lekovima i tajnim seansama. Izgubila je životnog partnera i dete koje je nosila. Jedino što joj je ostalo je komad metka u glavi i ožiljak na slepoočnici. Može li se preživeti toliki bol? Može li se izaći iz mraka? Ili je bolje tu ostati, jer je to mesto gde nema senki?

Povezana vest:  Nikola Golubović laureat nagrade „Vip iskorak“

Kada je iz disciplinskih razloga premeštena u miran gradić u Emiliji, Aurora se iste noći suočava sa gnusnim ubistvom. Jedna žena je ubijena, njen muž je nestao, a ubica je oteo njihovu kćerku. Na jednom zidu u kući, krvlju žrtve ispisana je poruka. Aurora je sigurna da ih ovaj trag može odvesti do devojčice. Ali niko je ne sluša. Ubrzo shvata da ne sme da igra po pravilima: može da reši slučaj samo ako bude verovala sopstvenoj intuiciji. I samo ako se bude suočila sa demonima iz svog uma moći će da spreči nove smrti.

Povezana vest:  Za ljubitelje fantastike i mitologije: Sestre zimske šume

Aurorina trka s vremenom počinje. Ali prtljag koji nosi u sebi je pretežak. Sve je uzdrmano događajima u staroj klanici dve godine ranije. Ispražnjena i uništena, Aurora će, kopajući duboko, pronaći veze sa masakrom počinjenim pre više od dvadeset godina.

Briljantni triler Aurora u tami, koji će vas odvesti do najskrivenijih tajni zakopanih u ljudskoj psihi, potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.