Da li ste odabrali svoje favorite za čitanje tokom vrelih letnjih dana? Ukoliko niste, Vulkan izdavaštvo vam preporučuje neke od idealnih naslova za leto. Sve knjige možete pronaći i poručiti na sajtu vulkani.rs.

Knjiga Izlogujte svoj mozak Andeša Hansena je idealna za čitanje na plaži. Kada smo na odmoru, želimo da te dane provedemo u miru. Knjiga švedskog psihijatra naučiće vas na koji način možete u potpunosti da se posvetite sebi.

Bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa Sobarica autorke Nite Prouz je roman o prijateljstvu i porodici, identitetu i pronalaženju sopstvenog glasa. Ispunjen šarolikim likovima, ljupkim i odbojnim, zanimljivim i nezaboravnim, prvenac kanadske autorke će nas provesti kroz zamršenu misteriju i pokazati nam koliko je važno osećati se prihvaćenim.

Bestseler koji je oborio sve rekorde Klub ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana je zanimljiv triler u kojem su glavni akteri penzioneri koji postaju deo istrage. Naime, dogodilo se ubistvo, a oni treba da reše slučaj. Autor Ričard Ozman ne prestaje da fascinira publiku, te je nakon svog debitantskog romana odlučio da svojim fanovima daruje nastavak priče o četiri neobična prijatelja – Čovek koji je umro dvaput. U novom Ozmanovom romanu, punom preokreta i neizvesnosti do samog kraja, suočićete se sa još jednim šokantnim ubistvom.

Povezana vest:  „Filozofija samopouzdanja“ Šarla Pepena u prodaji

Budite spremni da istražite nejasne granice između istine i fikcije. Ono što počinje kao priča o kriminalističkim romanima izokreće se i pretvara u istinski triler. Izmišljeni zločini postaju nacrt za nasilje u stvarnom životu. Sa savršenim tempom i šokantnim obrtima koji za sobom ostavljaju nove žrtve, Osam savršenih ubistava Pitera Svonsona navešće vas da se zapitate koliko dobro možete nekoga da poznajete. Misterija koja vrvi od dvoličnosti, izdaje i osvete!

Bestseler Njujork tajmsaJu-Es-Ej tudejaPablišers viklija i Toronto stara Snovi od kane je priča o nezavisnosti, o ženama koje su se usudile da sanjaju, da posegnu za budućnošću izvan granica svoje percepcije. Autorka Alka Džoši u svom romanu predstavlja neodoljiv portret žene koja se bori da nađe svoje mesto u društvu rastrzanom između tradicionalnog i modernog.

Prostirući se kroz decenije i širom kontinenata, Pedeset imena za kišu je roman o ljubavi i gubitku, predrasudama i bolu, otkriva nam šta zaista znači biti slobodan. Roman Aše Lemi je blistavi ep o izdržljivoj mladoj ženi i njenoj potrazi za identitetom, emotivna priča o sukobu između generacija, sa iznenađujućim i brutalno iskrenim završetkom.

Povezana vest:  Javor rebraš kao sveti gral – predstavljen roman „Četvrta violina“ Saše Savića

Dobitnica svetske nagrade za fantastiku Silvija Moreno-Garsija ispripovedala je priču punu sumnje, paranoje, mraka – i nadasve ukorenjenu u drevnoj kulturi Meksika. U svom romanu Meksička gotika povešće vas u klaustrofobičan svet ispunjen senkama i maglom. Kuća na osami. Harizmatični aristokrata. Odvažna devojka koja želi da razotkrije zamršene tajne, priča o ukletoj kući i razorenoj porodici, u kojoj se magija prepliće s urbanim legendama i folklorom.

U trileru Ostrvo tajni Žerom Lubri istražuje složenost ljudskog uma i način na koji se nosimo sa bolom. Autor pripoveda priču o devojci koja se vraća u kuću u kojoj je živela njena baka. Međutim, devojka ubrzo shvata da stanovnici toga grada kriju neku tajnu, ali i da se plaše nekoga – ili nečega. Ipak, zašto onda niko od njih ne napušta ostrvo? Šta se dogodilo sa decom iz letnjeg kampa koji je iznenada zatvoren 1949. godine? I ko je zapravo bila njena baka?

Povezana vest:  Kusturici uručena Svetosavska povelja SPKD Prosvjeta

Nova misterija i neverovatan preokret očekuju vas na stranicama briljantnog psihološkog trilera Aleksa Majklidisa – Nevine. Od intrigantnog početka, u ovoj savremenoj grčkoj tragediji prepliću se mitologija, ubistvo i opsesija, sve do užasavajućeg završetka. Roman kojim je Majklidis potvrdio svoj talenat!

Roman Prvi dan proleća Gardijan je izabrao za knjigu godine u kategoriji trilera i krimi-romana. Vreme je da se suočimo sa istinom: da li ubica ikada može da dobije oproštaj i iskupljenje? Autorka Nensi Taker u svom debitantskom romanu o krivici, odgovornosti i iskupljenju oslikava portret neželjenog, zanemarenog i nevoljenog deteta, čiji je bes vapaj za pomoć u svetu odraslih.

Ljubiteljima strašnih priča preporučujemo kultni horor Pitera Benčlija iz 1974. godine – Ajkula. Priča o najvećem predatoru u moru i neustrašivoj grupi ljudi spremnoj da krene u lov na moćnu mašinu koja ubija svojim oštrim čeljustima začela je legendu koja odbija da umre. Knjiga je prodata u više od dvadeset miliona primeraka širom sveta.

Obezbedite na vreme knjigu za leto! Ove i mnoge druge naslove možete pronaći na sajtu VULKANI.RS i u knjižarama Vulkan širom Srbije.