istrajnost-11 2

ISTRAJNOST u teatru Le Studio

U subotu 20.2.2016. i četvrtak 25.2.2016. u 20h u teatru Le Studio se izvodi predstava „Istrajnost“, autorski projekat ansambla.

Predstava ispituje temu napuštanja doma i odlaska u „bolji“ svet – stvarnosti i iluzija promena kvaliteta života putem emigracija. Siniša i Jan odlaze u Kanadu u potrazi za normalnim životom. Put ih vodi preko Trsta gde treba da se ukrcaju na brod koji nikako da krene. Završavaju u lokalnoj kafani Vera gde upoznaju: pijanca Đuru, vlasnicu kafane Veru i konobaricu Selmu. Susreti likova različitih generacija i sudbina sa teritorije bivše Jugoslavije otvara teme izbora i odluka u prošlosti, a još važnije – otvara pitanja budućnosti.

Povezana vest:  Muzičko - scenski spektakl “Pepeljuga” sa glasom Sare Jo 25. decembra u Sava centru

Le Studio je teatar koji više podseća na dnevnu sobu ili vaš omiljeni bar, nego na pozorišta na koja ste navikli. Tim pozorišta dočekaće vas sa osmehom, smestićete se u udobne kauče i uživati u direktnom, iskrenom i emotivom pozorišnom činu koji se nakon izvođenja nastavlja u opuštenom razgovoru uz dobru muziku. Opuštena, prijateljska atmosfera o kojoj se brine ceo tim teatra, umetnički karakter ovog mesta, kvalitet i sadržaj predstava, učiniće da poštovanje, strast i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, zbog čega ovo mesto postoji – osvoji i vas.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Home Paradigm: A New Place of Belonging“ Vesne Perunović u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića